Головна Новини Світ США Байден готується відвідати Ізраїль: який план Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден готується відвідати Ізраїль: який план Білого дому

За інформацією Bloomberg, Байден розглядає можливість візиту до Ізраїлю

16 жовтня 2023, 15:45
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден розглядає можливість поїздки до Ізраїлю. Оскільки Білий дім намагається знайти баланс між підтримкою цієї країни та побоюваннями щодо можливої ескалації регіональної кризи. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "Bloomberg".

Байден готується відвідати Ізраїль: який план Білого дому

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Видання, посилаючись на двох осіб, які безпосередньо знайомі з перебігом внутрішніх обговорень, зазначає, що остаточного рішення про поїздку голови Білого дому до Ізраїлю ще не ухвалено.

При цьому представник Ради нацбезпеки США заявив, що Вашингтон точно не анонсуватиме поїздку.

Однак можлива поїздка – і визнання занепокоєння, висловленого палестинцями у Секторі Газа та арабськими лідерами по всьому регіону, – стали останнім сигналом того, що США намагаються утримати кризу від подальшої ескалації.

Зазначимо, Ізраїль, який після нападу ХАМАС 7 жовтня, який супроводжувався масовими вбивствами цивільних, розпочав масовані ракетно-бомбові удари по Сектору Газа та оголосив про намір ліквідувати ХАМАС як такий, поки так і не розпочав наземну операцію. При цьому керівництво США відповідно до того, що ХАМАС має бути знищено, але виступає проти захоплення ізраїльтянами Сектору Газа. У свою чергу Китай відрізняється антиізраїльськими заявами, в тоні тих, які вже звучали з РФ. За версією видання Bloomberg, саме Росія та Китай виграють від палестино-ізраїльської війни. Українська розвідка наголошує, що РФ допомагала бойовикам ХАМАС зброєю (видаючи це за допомогу з боку України), використовуючи терористичні атаки по Ізраїлю, зокрема з метою ослаблення підтримки нашої країни на міжнародній арені. Які висновки та прогнози можна зробити щодо ситуації на Близькому Сході другого тижня ескалації? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому план РФ на Близькому Сході провалився – якийсь сценарій подальшого розвитку подій.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини