Головна Новини Світ США Байден наказав відправити до Європи до 3 тисяч резервістів: з чим це пов'язано
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден наказав відправити до Європи до 3 тисяч резервістів: з чим це пов'язано

Президент США Байден дозволив Пентагону направити до Європи до 3 тисяч резервістів

14 липня 2023, 08:20
Поділіться публікацією:

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден уповноважив Пентагон відправити до 3 тисяч військовослужбовців резервних сил до Європи на тлі триваючої війни РФ проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в матеріалі "CNN".

Байден наказав відправити до Європи до 3 тисяч резервістів: з чим це пов'язано

Американські військові. Фото: Getty Images

Згідно з новим дозволом американські резервісти стануть частиною операції "Атлантична рішучість" (Atlantic Resolve), що є ротаційним розгортанням, яке зміцнює східний фланг НАТО.

"Атлантична рішучість" новим указом визначається як операція у разі непередбачених обставин. Вона дає резервістам ті ж переваги, що й військовослужбовцям, які перебувають на дійсній службі.

Як зазначив директор з операцій Об'єднаного штабу генерал-лейтенант Дуглас Сімс на брифінгу, таке нове позначення "приносить користь військовослужбовцям та сім'ям внаслідок збільшення повноважень, прав та доступу до сил та особового складу резерву".

Також це дає Пентагону додаткову можливість направити більше зусиль і коштів на допомогу Європейському командуванню США. При цьому представник Міноборони США звернув увагу, що може знадобитися близько пів року, щоб відправити цих резервістів на театр воєнних дій через необхідність попереднього повідомлення.

Швидше за все, додані війська працюватимуть у сфері логістики та забезпечення, або в таких галузях медицини, як стоматологія та охорона здоров'я.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про те, що НАТО всерйоз розглядає російську загрозу і активно готується до неї можуть свідчити і заяви генсека Альянсу Йєнса Столтенберга, який розкрив деталі плану у разі нападу російських військ на країни Альянсу. План дій вийшов досить об'ємний – лише 4400 сторінок.

Також видання "Коментарі" повідомляло, про що говорять рішення саміту НАТО: що Україні потрібно було вимагати від союзників.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини