Головна Новини Світ США Байден не став відмовлятися від своїх слів – знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден не став відмовлятися від своїх слів – знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором

Байден підтвердив, що вважає Сі Цзіньпіна диктатором, але все одно хоче зустрічі з ним

23 червня 2023, 07:50 comments1593
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підтвердив, що вважає лідера Китаю Сі Цзіньпіна диктатором. При цьому, незважаючи на таке твердження, глава Білого дому висловив надію на зустріч з ним у майбутньому. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Байден заявив на прес-конференції в Білому домі.

Байден не став відмовлятися від своїх слів – знову назвав Сі Цзіньпіна диктатором

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Американський лідер заявив, що напруга між США і Китаєм поступово знижується і ті розбіжності, які виникли після інциденту зі шпигунською повітряною кулею, починають забуватися. Це зайвий раз стало очевидним після візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Китаю, де він провів низку дуже корисних зустрічей та переговорів.

Байден висловив думку, що його заява про китайського лідера Сі Цзіньпіна не матиме "реальних наслідків".

Зазначимо, Джо Байден назвав лідера Китаю Сі Цзіньпіна "диктатором" через ситуацію з повітряною кулею-шпигуном, натякнувши, що той не знав, що ця куля залетіла на територію США.

Прогнозовано швидко з'явилася реакція МЗС Китаю, де критикували слова Джо Байдена, назвали їх надзвичайно абсурдними.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США провів у Пекіні переговори з вищим керівництвом Китайської Народної Республіки (КНР). Запевняє, що нібито отримав обіцянку, що КНР не надсилатиме військову техніку до Росії. У свою чергу президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр закликав китайського прем'єра Лі Цяна, який прибув з візитом до Берліна, використовувати глобальну політичну вагу КНР та її вплив на Росію для досягнення справедливого миру. Тим часом, у розслідуванні Foreign Policy повідомляється, що Китай, схоже, знав про повномасштабне вторгнення РФ, що готується, в Україну, а потім уклав з Москвою контракти перед підвищенням ціни на газ. Що можна сказати про останні дипломатичні маневри КНР та навколо КНР? Чи є ймовірність, що Пекін почне сприяти встановленню справедливого миру в Україні, а не псевдомиру з російських лекал? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини