Головна Новини Світ США Байден прямо натякнув, що може чекати на США, якщо Трамп програє
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден прямо натякнув, що може чекати на США, якщо Трамп програє

Байден не впевнений, що передача влади у США пройде мирно, якщо Трамп програє

8 серпня 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден заявив, що не впевнений у мирній передачі влади у разі поразки Дональда Трампа на президентських виборах 2024 року. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "CBS News".

Байден прямо натякнув, що може чекати на США, якщо Трамп програє

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Це було перше інтерв'ю Байдена з моменту оголошення, що він не боротиметься за переобрання на пост президента. Під час бесіди з головним кореспондентом CBS News, він торкнувся загрози, яка походить від колишнього президента США і нині кандидата від республіканців Дональда Трампа.

На запитання, чи впевнений він у тому, що у січні 2025 року відбудеться мирна передача влади, Байден відповів, що "ні".

"Якщо Трамп програє, я в цьому зовсім не впевнений. Він каже серйозно, всі ці слова про те, що "якщо ми програємо, буде кривава бійня, це будуть вкрадені (вибори — Ред.)". Подивіться, що вони зараз намагаються зробити у місцевих виконавчих округах, де люди підраховують голоси", — зазначив Джо Байден.

Вибори президента США відбудуться 5 листопада 2024 року. Новообраний президент і віце-президент зазвичай вступають на посаду 20 січня наступного року, після інавгурації (тобто цього разу 20 січня 2025 року).

Основними кандидатами на пост глави держави цього року є віце-президент США Камала Гарріс (від демократів) та колишній президент Дональд Трамп (від республіканців), який відмовився визнати свою поразку у 2020 році та поставив під сумнів легітимність результатів виборів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — США хочуть запобігти новому витоку ескалації на Близькому Сході: що вирішив зробити Байден.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден звернувся до Володимира Путіна після обміну ув'язненими.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини