Головна Новини Світ США Байден реформує закон про аборти в США: що саме зміниться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден реформує закон про аборти в США: що саме зміниться

Президент США Джо Байден скасує жорсткі закони щодо абортів, які були введені Трампом

18 січня 2021, 17:15
Поділіться публікацією:

Новообраний президент США Джо Байден планує внести зміни до закону про аборти в США. Зокрема, політик має намір скасувати обмеження на аборти та інші заходи, які були введені за час правління Дональда Трампа. Дану інформацію повідомило американське видання NBC.

Байден реформує закон про аборти в США: що саме зміниться

Джо Байден відмінить закони про аборт, введені Трампом. Фото: leleka.com.ua

Під час перебування на кріслі президента Дональд Трамп встиг припинити фінансувати з федерального бюджету організації, які просувають аборти. Політик заборонив фірмам з планування сім'ї перенаправляти людей в клініки, де робляться аборти.

До того ж згідно з теперішніми законами, наймачі можуть відмовити своїм працівникам в наданні контрацептивів на їхній розсуд. Також стало важче отримати оплату аборту по страховці в разі вчиненого над жінкою насилля.

Байден вже розповів про свої плани реформувати цю сферу. Американські експерти прогнозують, що закони Трампа будуть скасовані одразу в перші місяці правління нового президента.

Сам Байден — прихильник свободи людини у питаннях абортів, одностатевих стосунків та шлюбів. Це він доводив неодноразово. Зокрема, раніше президент запропонував на пост міністра транспорту 38-річного Піта Буттіджіча — відкритого представника ЛГБТ-спільноти.

Нагадуємо, що 20 січня відбудеться інавгурація Джо Байдена. Уже кілька днів поліція Вашингтона посилює патрулювання і вводить додаткові заходи безпеки.

Цього року заходи будуть посилені після того, як прихильники Дональда Трампа штурмували Капітолій, намагаючись запобігти остаточному підтвердженню перемоги Байдена.

Також сайт "Коментарі" розповідає, чому для України важливо бути присутньою на заході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини