Головна Новини Світ США Байден розповів, чи зможуть США продовжувати одночасну підтримку України та Ізраїлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден розповів, чи зможуть США продовжувати одночасну підтримку України та Ізраїлю

Глава Білого дому впевнений, що США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю

16 жовтня 2023, 09:45
Поділіться публікацією:

США здатні одночасно надавати підтримку як Україні, так і Ізраїлю, підтримуючи при цьому міжнародний рівень обороноздатності. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "CBS News" зробив президент США Джо Байден.

Байден розповів, чи зможуть США продовжувати одночасну підтримку України та Ізраїлю

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Глава Білого дому заявив, що "Сполучені Штати – це важлива нація", тому вона здатна продовжувати підтримку двом дружнім країнам.

"Заради Бога, ми – Сполучені Штати Америки, наймогутніша нація в історії – не у світі, в історії світу. Історії світу. Ми можемо подбати про них обох і при цьому підтримувати нашу спільну міжнародну оборону. А якщо не ми, то хто?", — Висловився Байден.

Він уточнив, що так чи інакше, але дві війни стосуються американського народу. Першу в Україні розв'язав російський диктатор Путін, який планував окупувати всю територію України і наблизитися до кордонів країн НАТО. США не могли цього допустити і тому стали пліч-о-пліч з українським народом.

Джо Байден зазначив, що, якби Путіну вдалося реалізувати задумане, то складно собі навіть уявити, яка б війна захлеснула Європу. Тоді масштаби війни були б зовсім іншими і США довелося б безпосередньо бути втягнутими в протистояння, захищаючи своїх союзників по НАТО.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Джо Байден підтримав знищення ХАМАСу, але з однією умовою.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після того, як Київ не дочекався позитивного для себе рішення США щодо допомоги Україні на тлі можливого шатдауну, підтримка американського народу не похитнулася. Так вважає глава українського МЗС Дмитро Кулеба, запевняючи, що зараз Київ веде переговори з усіма представниками Конгресу, домагаючись, щоби подібних рішень більше не повторилося. Тим часом, з боку політиків-республіканців йдуть меседжі у стилі – треба більше уваги внутрішньоамериканським проблемам, а не Україні. А тут ще й відомий американський мільярдер, власник соцмережі X та компанії Tesla Ілон Маск робить уїдливі випади на адресу українського керівництва. І хоч Білий дім обіцяє продовжувати підтримку, а у Пентагону нібито залишилося ще понад 5 млрд доларів на зброю та іншу допомогу з безпеки для України, проблеми – очевидні. Що терміново має робити наше найвище військово-політичне керівництво, щоб виправити ситуацію? Чи слід очікувати найближчим часом на якісь радикальні кроки? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.cbsnews.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини