Головна Новини Світ США Байден вилаяв Путіна через війну в Україні: стали відомі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден вилаяв Путіна через війну в Україні: стали відомі деталі

Джо Байден розкритикував Путіна за його напад на Україну на початку повномасштабного вторгнення.

сьогодні, 09:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент США Джо Байден назвав російського диктатора Володимира Путіна "довбнем", невдовзі після того, як Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Про це повідомив американський журналіст-розслідувач Боб Вудворд у своїй книзі "Війна", деякі уривки з якої опублікувало видання CNN.

Байден вилаяв Путіна через війну в Україні: стали відомі деталі

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Як пише Вудворд, у жовтні 2021 року американська розвідка отримала дані, які переконливого говорили про те, що Путін нападе на Україну 175-тисячним військом. 

"Це було так, ніби вони таємно увійшли до намету ворожого командира і, згорбившись над картами, розглядали кількість і рух бригад і всю заплановану послідовність багатофронтового вторгнення", — пише Вудворд.

Вудворд наголошує, що Байден та його радники назвали план Путіна "серйозним". Директор ЦРУ Білл Бернс заявив, що "це те, що Путін планує зробити", а Байден назвав рішення російського диктатора "божевіллям". Однак, американський журналіст вказує, що союзникам була важко повірити у наміри очільника Кремля щодо нападу на Україну.

У "Війні" Вудворд пише, що у грудні 2021 року Байден двічі говорив з Путіним. Першого разу через відеозв’язок, а наступного під час "гарячої 50-хвилинної розмови", як її описує журналіст. За його словами, розмова була настільки напружена, що в один момент Путін заговорив про "ризик ядерної війни", але Байден у відповідь сказав, що ядерну війну "неможливо виграти". 

Коли ж Путін розпочав повномасштабну війну, за словами Вудворда, Байден вилаяв російського диктатора перед радниками в Овальному кабінеті.

"Цей довбаний Путін. Путін – зло. Ми маємо справу з втіленням зла", — цитує слова Байдена Вудворд.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп після розмови з Путіним відправив таємний вантаж російському диктатору.

Також "Коментарі" писали про те, що Камала Гарріс радила Зеленському назвати свого наступника перед початком повномасштабної війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини