Головна Новини Світ США Байден визнав, що не може обіцяти продовження допомоги Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден визнав, що не може обіцяти продовження допомоги Україні

Джо Байден сказав, що "нічого не обіцяє, але сподівається, що переговори в Конгресі будуть результативними"

13 грудня 2023, 10:05 comments1555
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден висловив сподівання на результативні переговори у Конгресі щодо продовження військової та фінансової допомоги Україні. При цьому глава Білого дому визнав, що в цій ситуації він не може нічого обіцяти. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву американський лідер зробив на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським.

Байден визнав, що не може обіцяти продовження допомоги Україні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Незважаючи на складну ситуацію всередині США, Байден вважає, що Україна, як і раніше, має підтримку як Демократичної, так і Республіканської партії.

За словами президента США, невелика група республіканців (прихильники 45 президента США Дональда Трампа) виступають проти допомоги Україні, але вони не представляють більшість.

"Ми проводимо переговори щодо фінансування, я нічого не обіцяю, але сподіваюся, що вони будуть результативними", — заявив Джо Байден.

У свою чергу, Володимир Зеленський заявив, що представники обох партій запевнили його в повній підтримці.

Зазначимо, під час цієї ж прес-конференції Джо Байден заявив, що мета США залишається, як і раніше, однією – Вашингтон хоче, щоб Україна здобула перемогу у війні. Зокрема, на його переконання, ця перемога означає, що Україна — це суверенна та незалежна держава, яка здатна захищати себе сьогодні та стримувати подальшу агресію.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗМІ дізналися, яке рішення щодо допомоги Україні ухвалить Конгрес.

Також видання "Коментарі" разом із експертами аналізувало – які очікування від візиту Володимира Зеленського до США: чому він відбувся саме зараз.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини