Головна Новини Світ США Байден вперше прокоментував бажання республіканців скоротити допомогу Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден вперше прокоментував бажання республіканців скоротити допомогу Україні

Байден заявив, що він глибоко стурбований планами республіканців скоротити допомогу Україні

21 жовтня 2022, 07:38 comments1518
Поділіться публікацією:

У глави Білого дому викликає занепокоєння той факт, що допомога Штатів для України може послабитись, якщо республіканці візьмуть контроль над Палатою представників Конгресу. Як передає портал "Коментарі", про це пишуть "CNN" та "Reuters", цитуючи слова президента США.

Байден вперше прокоментував бажання республіканців скоротити допомогу Україні

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Так, я стурбований тим, що вони сказали, що скоротять допомогу", — заявив Байден, даючи оцінку намірам республіканців.

Варто зазначити, що лідер республіканців у Палаті представників Кевін МакКарті заявив, що якщо республіканці візьмуть контроль над Палатою за результатами виборів у листопаді, вони можуть бути не настільки готовими надати допомогу.   

"Я думаю, що люди сидітимуть у рецесії і вони не збираються виписувати порожній чек Україні. Вони просто не робитимуть цього", — заявив Кевін МакКарті.

На сьогоднішній день проти допомоги Україні не виступає жодна із партій у Конгресі США. Як демократи, так і республіканці виступають за те, щоб підтримувати Україну в непростий час, допомагаючи протистояти російській агресії. Разом з тим, представники Республіканської партії все частіше порушують питання про те, щоб Вашингтон скоротив активність на зовнішньополітичній арені і перестав втручатися у справи інших держав. Ще у травні Конгрес підтримав пакет допомоги Україні у розмірі 40 млрд доларів. Проти нього проголосували 11 республіканців у Сенаті та 57 у Палаті представників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ліз Трасс йде: чому прем'єром Британії знову може стати Джонсон – що це означає для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

21 жовтня 2022, 08:47

Однією з рис маразму є те, що маразматик всупереч здоровому глузду намагається довести свою правоту. Треба вводити обмеження на вік президента. Розглянути питання про заборону демократичної партії США як таку що має катастрофічні наслідки для світу. Байден зробив велику помилку і згуртував тоталітарні режими навколо Путіна.


Новини