Головна Новини Світ США Байден закликав ЦАХАЛ відмовитися від вторгнення до Гази: з'явилася реакція Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден закликав ЦАХАЛ відмовитися від вторгнення до Гази: з'явилася реакція Білого дому

Адміністрація лідера США прокоментувала заяву Байдена про те, що Ізраїль має відкласти запланований наступ на ХАМАС

21 жовтня 2023, 11:00
Поділіться публікацією:

Теза президента США Джо Байдена про те, що Ізраїль має відкласти заплановану наземну операцію на сектор Гази, щоб знищити бойовиків ХАМАС, – помилка. Білий дім дав офіційне спростування відповідній заяві. Як уточнює The Times of Israel, йдеться про висловлення Байдена, яке політик дав журналістам під час посадки на борт Air Force One 20 жовтня.

Байден закликав ЦАХАЛ відмовитися від вторгнення до Гази: з'явилася реакція Білого дому

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Тоді на зустрічне запитання журналістів про те, чи Ізраїль повинен відмовитися від вторгнення заради звільнення більшої кількості заручників, глава Білого дому відповів: "Так".

Як пояснив представник Білого дому Бен Лаболт, сказане Байденом стосувалося визволення заручників. Американський президент тоді просто не розчув питання цілком і ствердно відповів саме на цю тезу журналістів, цитує Reuters.

"Президент був далеко. Він не почув запитання повністю. Запитання звучало так: "Чи хотіли б ви бачити більше звільнених заручників?" Більше він нічого не коментував", — пояснив Лаболт.

Зазначимо, сьогодні з'явилося повідомлення про те, що США та європейські уряди за посередництва Катару перебувають на постійному зв'язку з урядом Ізраїлю, переконуючи того не йти на ескалацію та відкласти анонсовану раніше наземну операцію в секторі Газа. На такий крок нібито йдуть через те, щоб провести переговори з бойовиками ХАМАС та звільнити якнайбільше заручників.

Читайте також на порталі "Коментарі" — загострення на Близькому Сході, спричинене терористичною атакою ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня, триває вже два тижні. Ізраїльській армії (ЦАХАЛ) вдалося за цей час очистити свою територію від нападників, завдати потужних ракетно-бомбових ударів по Сектору Газа (його контролює ХАМАС), обмінятися обстрілами з ліванською Хезболлою. Також Ізраїлю доводиться відбиватися від псевдомиротворчих пропозицій на кшталт тих, якими періодично сипле та сама Росія, а також від звинувачень у військових злочинах, за якими, швидше за все, стоять самі терористи. США активно включили дипломатію, намагаючись не дати конфлікту стати регіональним, а то й глобальним, але при цьому наголошують, що готові допомагати і Ізраїлю, і Україні. Експерти розповіли виданню "Коментарі" про головні висновки із близькосхідного загострення на даний момент, а також про те, що це означає для України та світу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини