Головна Новини Світ США Байден зробив заяву щодо нового бюджету США, де немає допомоги для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив заяву щодо нового бюджету США, де немає допомоги для України

Президент США Джо Байден розповів, чи означає новий бюджет США, що підтримка України була перервана.

1 жовтня 2023, 09:18 comments1081
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

30 вересня палата представників США підтримала проєкт тимчасового бюджету країни,  який дозволить Сполученим Штатам продовжити роботу на 45 днів. До цього бюджету не потрапила допомога для України. Президент США Джо Байден зробив заяву з цього приводу.

Байден зробив заяву щодо нового бюджету США, де немає допомоги для України

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Попри відсутність допомоги у тимчасовому бюджеті США, Байден заявив, що Сполучені Штати будуть й надалі підтримувати Україну.

"Ми за жодних обставин не можемо допустити, щоб американська підтримка України була перервана", — сказав Байден та додав, що спікер дотримається відданості народу України та забезпечить підтримку.

Нагадаємо, що у США мали прийняти бюджет країни до 1 жовтня. Однак частина республіканців була проти, щоб у бюджеті була закладена допомога Україні. Вони заявили, що не будуть голосувати за такий проєкт. Як наслідок США могли опинитись у шатдауні – це стан країни, коли бюджет не прийнято, що передбачає припинення фінансування бюджетників. Як наслідок чиновники та службовці перестають виходити на роботу.

Таким чином демократи пішли на поступки та проголосували за тимчасовий бюджет США без допомоги для України. Однак очікується, що у палаті представників висунуть допомогу Україні окремим проєктом. Також наразі невідома ситуація з 5,3 млрд доларів, які були в бюджеті допомоги для України ухваленому минулого року.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дебати серед кандидатів в президенти США та тих, хто відкрито виступає проти України.

Також "Коментарі" писали, що Кремль звинуватив США у причетності до "терористичного акту".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ЭДВАРД

1 жовтня 2023, 09:51

Треба розуміти складнощі у США і уряду Джо Байдена повязані з антиукраїнською позицією Трампа та його прибічників. Повністю проросійський сателіт робить все щоб врятувати московію та його керівника-фашиста. Та вважаю що демократичний уряд разом з однодумцямі з республіканської партії знайдуть рішення яке не тільки допоможе Україні а і наведе лад в самому американському суспільству! Анархіста Трампа в любому випадку треба приборкати і ми сподіваємось що так і станеться! Велика вдячність США і двопартійним друзям України за допомогу! Слава Україні! Слава США.


Новини