Головна Новини Світ США Байден зробив заяву щодо вступу України до НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден зробив заяву щодо вступу України до НАТО

Президент США не підтримує спрощений вступ України до військового альянсу НАТО.

18 червня 2023, 09:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден вважає, що Україна має відповідати усім вимогам НАТО для вступу до військового альянсу. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Байден зробив заяву щодо вступу України до НАТО

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Члени НАТО обговорюють План дій щодо членства (ПДЧ) України в Альянсі. Politico зазначає, що більшість країн НАТО підтримують ідею спрощеного вступу України. Перед вильотом Джо Байдена до Філадельфії, де він має розпочати свою президентську компанію, журналісти уточнили, чи згоден він зняти ПДЧ для України.

"Ні. Тому що вони мають відповідати однаковим стандартам. Тому я не збираюся робити їх шлях легшим", — сказав Байден.

Водночас американський лідер зазначив, що не має сумнівів у професійності української армії, однак його турбує система безпеки та корупція в країні.

"Я думаю, що вони зробили все, щоб продемонструвати здатність до військової координації, але є ціла проблема, чи безпечна їхня система? Чи вона не корумпована? Чи відповідає вона усім стандартам, яким відповідає кожна інша країна НАТО?", — говорить президент США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що США заблокували продаж зброї для Угорщини через її позицію щодо НАТО. Угорщина та Туреччина — дві країни НАТО, які досі не схвалили вступ Швеції до військового альянсу, тому США вирішили не продавати угорцям військову техніку на суму близько 735 млн доларів.

Також "Коментарі" писали про ймовірного нового генсека НАТО. Члени Альянсу сходяться на тому, що це має бути жінка. Західні країни підтримують прем'єрку Данії, тоді як представники Східної Європи вимагають кандидата з країн колишнього СРСР.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Байденюк

18 червня 2023, 09:34

Все правильно сказав. Нехай закони проти корупції приймають і викорінять її, тоді буде нато.


Новини