Головна Новини Світ США Блінкен їде до Європи на переговори: чи буде підніматися тема України
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен їде до Європи на переговори: чи буде підніматися тема України

Під час переговорів Блінкена з партнерами однією із тем стане ситуація в Україні

2 квітня 2024, 11:20
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен відвідає Францію та Бельгію. Однією із тем переговорів буде ситуація в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє "Голос Америки".

Блінкен їде до Європи на переговори: чи буде підніматися тема України

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

Зазначається, що Ентоні Блінкен розпочне своє турне з Парижа, де зустрінеться з президентом Еммануелем Макроном. Темами розмов будуть підтримка України, запобігання розширенню війни Ізраїлю та ХАМАСу в Газі та забезпечення стабільності на Гаїті.

Потім держсекретар США вирушить до Брюсселя на зустріч міністрів закордонних справ НАТО. Там планується зустріч із українським колегою Дмитром Кулебою та генсеком альянсу Єнсом Столтенбергом.

На завершення візиту Блінкена до Бельгії відбудуться окремі переговори з ЄС з питань торгівлі та розповсюдження технологій.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після 9 квітня, коли американські парламентарі повернуться з відпустки, продовжиться обговорення про законопроект щодо зовнішньої допомоги, зокрема України. Судячи з заяв спікера Палати представників Майка Джонсона, він не має наміру ставити на голосування варіант, підтриманий у лютому Сенатом (з виділенням 60 млрд доларів безоплатної допомоги Україні). Схоже, ставку буде зроблено на новий законопроект, де допомогу мають намір надати у вигляді кредиту. Акцент також може робитися на передачу заарештованих російських активів Україні. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" епопею, що триває, з (не)виділенням Штатами допомоги Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Майк Джонсон тягне час із виділенням допомоги Україні: як може вирішитись питання.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини