Головна Новини Світ США Блінкен назвав два шляхи вирішення ситуації навколо України
commentss НОВИНИ Всі новини

Блінкен назвав два шляхи вирішення ситуації навколо України

Глава Держдепу США вважає таким шляхом конфронтацію із серйозними наслідками для Російської Федерації

9 січня 2022, 21:40
Поділіться публікацією:

Глава Державного департаменту Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен висловив думку, що існує два шляхи вирішення ситуації навколо України. За словами держсекретаря США, це діалог з метою вирішення розбіжностей та конфронтація із серйозними наслідками для РФ, передає видання РБК-Україна.

Блінкен назвав два шляхи вирішення ситуації навколо України

Ентоні Блінкен - фото з відкритих джерел

"В України є два шляхи: діалог і дипломатія для вирішення розбіжностей та запобігання конфронтації", — заявив Блінкен.

Другий шлях, на думку глави Держдепу США, — конфронтація із серйозними наслідками для Російської Федерації у разі відновлення агресії щодо нашої держави.

Зазначимо, що раніше Ентоні Блінкен заявив, що вважає однією з умов прориву на переговорах з російською стороною про "гарантії безпеки" деескалацію біля українських кордонів. Держсекретар США додав, що важко досягти прогресу, коли Росія "приставила пістолет до голови України". Блінкен переконаний, що РФ має силу подвоїти кількість військових біля кордонів нашої держави. Такі умови, вважає дипломат, не дають змоги розраховувати на прорив у переговорах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у понеділок, 10 січня, у Швейцарії відбудуться переговори Росії та США щодо України та контролю над озброєнням. Москва вже погрожує обмежитися однією зустріччю, якщо її вимоги не будуть враховані та прийняті американською стороною. Профільні експерти поділилися очікуваннями від майбутньої зустрічі та розповіли, з якими позиціями до неї підходять сторони. Зокрема, фахівці зазначають, що майбутні переговори навряд чи увінчаються успіхом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Правдоруб

10 січня 2022, 01:51

путин это тупиковая ветвь развития России это её полнейшая деградация во всей красе.


Новини