Головна Новини Світ США Чи близькі США до передачі ракет ATACMS Україні: у Пентагоні зняли інтригу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи близькі США до передачі ракет ATACMS Україні: у Пентагоні зняли інтригу

Раніше у WSJ з'явилася інформація, що Штати близькі до того, щоб схвалити передачу цих ракет Україні

30 червня 2023, 07:42 comments3155
Поділіться публікацією:

У Міноборони США відреагували на інформацію, що активно поширюється, про нібито наближення Вашингтона до рішення про передачу Україні ракет великої дальності ATACMS. У відомстві заявили, що не мають інформації про будь-які заплановані на найближчий час рішення з цього питання. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Пентагону Патрік Райдер, повідомляє "Радіо Свобода".

Чи близькі США до передачі ракет ATACMS Україні: у Пентагоні зняли інтригу

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Мені нема чого оголосити щодо ATACMS, і я не знаю про якісь близькі рішення щодо ATACMS", – заявив спікер.

Відоме видання The Wall Street Journal в своєму матеріалі написало, що Штати близькі до того, щоб схвалити передачу ракетної системи великої дальності ATACMS Україні. 

У статті зазначалося, що президент США Байден не підписав передачу цих ракет, зокрема через побоювання американських чиновників, що Україна використає ці ракети для ударів по території РФ. Мовляв, це призведе до ескалації. Джерела видання заявили, що зараз питання надання ракет ATACMS Україні знаходиться на розгляді на найвищому рівні. 

Зазначимо, раніше стало відомо, що члени Комітету із закордонних справ Палати представників США, які представляють Демократичну та Республіканську партії, оголосили про внесення резолюції із закликом до адміністрації президента Джо Байдена передати Україні далекобійні ракети ATACMS. 

Щодо самого Байдена, то він досить неоднозначно висловлювався про можливість передачі Україні ракет ATACMS. Спочатку категорично заперечував таку можливість, а згодом інтригуюче заявив, що це "питання все ще у грі".

Читайте також на порталі "Коментарі" — досить висока ймовірність того, що Україна отримає далекобійні ракети ATACMS. Таку заяву в інтерв'ю "Голосу Америки" зробив американський сенатор-республіканець від штату Айдаго Джим Ріш.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини