Головна Новини Світ США Чи дав Байден згоду на передачу Україні нової партії ракет ATACMS: відповідь Саллівана
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дав Байден згоду на передачу Україні нової партії ракет ATACMS: відповідь Саллівана

Салліван заявив, що щодо передачі нової партії ракет ATACMS у нього немає позитивних новин для України

21 березня 2024, 09:12
Поділіться публікацією:

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, перебуваючи з візитом у Києві, відповів, чи узгодили у Білому домі передачу нової партії ракет ATACMS. Як повідомляє портал "Коментарі", про це Салліван сказав на спільному брифінгу з головою Офісу президента України Андрієм Єрмаком.

Чи дав Байден згоду на передачу Україні нової партії ракет ATACMS: відповідь Саллівана

Джейк Салліван. Фото: сайт Офісу президента

Зокрема, Саллівана запитали, чи відповідає дійсності, що адміністрація президента США дозволила передачу Україні далекобійних ракет ATACMS.

"Щодо ATACMS, я змушений розчарувати вас, сказавши, що сьогодні нічого не маю на цю тему, щоб публічно оголосити", — сказав Салліван.

Радник зазначив, що коли Сполучені Штати щось роблять і мають змогу про це оголосити, то оголошують.

"Але я скажу, що у нас були дуже конструктивні обговорення про військову підтримку та здібності, які необхідні, щоб забезпечити якомога ефективнішу підтримку", — сказав Джейк Салліван.

Варто зазначити, що раніше рейтингове видання "Politico", з посиланням на одного з американських чиновників, повідомляло, що до нового пакету військової допомоги для України від 12 березня на суму 300 мільйонів доларів має увійти кілька ракет ATACMS. У той же час офіційно про це не було підтверджено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Джейк Салліван висловив упевненість, що Конгрес США схвалить додаткову допомогу для України. Причому, як стверджує Салліван, затвердить Конгрес саме той законопроект, на якому наполягає Білий дім.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи американські військові в Україні будуть: Салліван відреагував на ідею Макрона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини