Головна Новини Світ США Чи дійсно Байден може піти у відставку: відповідь Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно Байден може піти у відставку: відповідь Білого дому

У заяві йдеться, що президент завершить свій термін

22 липня 2024, 08:30
Поділіться публікацією:

У Білому домі заявили, що Джо Байден "з нетерпінням" чекає на закінчення свого президентського терміну, проте залишатиметься на посаді до кінця. Жодні заклики опонентів не стануть причиною його відставки. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CNN заявив прес-секретар Ендрю Бейтс.

Чи дійсно Байден може піти у відставку: відповідь Білого дому

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

"Президент Байден успадкував економіку, що перебуває у вільному падінні, рівень насильницької злочинності, що стрімко зростає, і розвалилися союзи свого попередника. Він змінив ситуацію, забезпечивши найвище економічне зростання у світі і найнижчий рівень насильницької злочинності за майже 50 років, при цьому зробивши НАТО більшим , ніж будь-коли", — висловився спікер.

За його словами, Байден продовжить працювати над зниженням витрат, створенням робочих місць та захистом соцзабезпечення, а також протистоянням програмі MAGANOMICS.

"Він (Байден – ред.) продовжуватиме боротися за захист свобод американців від радикальних заборон на аборти та зазіхань на верховенство закону", — додав Бейтс.

Читайте також на порталі "Коментарі" — член Палати представників США Ненсі Мейс (Республіканська партія) закликає віце-президента Камалу Харріс взяти на себе обов'язки Джо Байдена вже зараз. Про це Ненсі Мейс написала у себе в соцмережі X.

"Якщо у Джо Байдена немає когнітивних здібностей домагатися переобрання, то у нього немає і когнітивних здібностей досидіти до кінця терміну. Завтра я представлю резолюцію, яка закликає Камалу Харріс застосувати 25-ту поправку і взяти на себе обов'язки виконувача обов'язків президента", — йдеться в дописі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у неділю, 21 липня, президент США Джо Байден опублікував заяву у соцмережі Х, де сказав, що відмовляється переобиратися на другий термін президента. Наступною посадою він повідомив, що замість себе на посаду президента США пропонує віце-президента Камалу Харріс.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини