Головна Новини Світ США Чи хворий Байден на деменцію: лікар дав однозначну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи хворий Байден на деменцію: лікар дав однозначну відповідь

Спеціаліст з вивчення хвороб літніх людей пояснив, чи хворіє президент США Джо Байден на деменцію.

1 липня 2024, 11:25 comments4307
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Невпевнений виступ Байдена на дебетах з Трампом повернув дискусії про стан здоров’я президента США та можливі симптоми деменції в американського лідера. Спеціаліст з вивчення та лікуванням хвороб літніх людей Деніел Дж. Стоун відповів, чи хворіє Байден на подібні захворювання.

Чи хворий Байден на деменцію: лікар дав однозначну відповідь

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

78-річний колишній президент США Дональд Трамп припустив, що промови 81-річного Джо Байдена можуть свідчити про зниження його розумових здібностей. Крім того, ця тема активно почала обговорюватись після президентських дебатів, коли Байдена закликали відмовитись від участі у виборах.

Лікар-геріатр Деніел Дж. Стоун відреагував на повідомлення та пояснив ситуацію щодо можливих порушень у роботі мозку Джо Байдена. За словами Стоуна, пам’ять складається з трьох компонентів – формування, зберігання та відтворення. За його словами, у людей старшого віку можуть виникнути деякі затримки з останнім етапом.

"Найпоширенішою проблемою серед людей похилого віку є повільне пригадування. Це знайоме явище, коли слово ніби ховається або ім’я крутиться на кінчику язика. Ви знаєте ім’я, воно у вашому банку спогадів, просто до нього не можна швидко отримати доступ. Ця проблема, яка називається віковим порушенням пам’яті, часто починається у людей у віці 30 років і поступово прогресує. Це заважає, але не виводить з ладу людину", — говорить геріатр.

За словами американського лікаря, хвороба Альцгеймера, яка є найпоширенішою причиною деменції має інші характеристики.

"Постраждалі втрачають здатність зберігати нові спогади. Вони все ще можуть отримати доступ до старих спогадів у своєму банку пам’яті та можуть згадати події, що відбулися десятиліття тому. Але вони не можуть сказати вам, що вони їли на сніданок, тому що це ніколи не увійшло в банк пам’яті", — пояснює Стоун.

За словами лікаря, у Байдена немає ознак хвороби Альцгеймера. На пресконференціях він згадує нові події, говорить повільно і робить паузи, щоб підібрати слова, як і інші люди з доброякісним віковим порушенням пам’яті. 

Спеціаліст з вікових хвороб пояснює, що через проблеми з легким заїканням публічні виступи Байдена можуть мати негативну реакцію. У результаті опоненти Байдена та необізнані люди користуються цим, поєднуючи заїкання зі стереотипами про людей похилого віку, щоб створити неправдиву історію про здоров’я президента.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що після поразки на дебатах Байден ухвалив рішення щодо своєї участі у президентських перегонах.

Також "Коментарі" писали про перші результати опитувань, які показали, як змінився рейтинг Байдена та Трампа після дебатів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини