Головна Новини Світ США Чи причетна Україна до теракту в Москві: у США дали остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи причетна Україна до теракту в Москві: у США дали остаточну відповідь

У США відреагували на заяви Кремля про нібито причетність України до теракту в Москві та спростували заяви офіційних представників Росії.

24 березня 2024, 11:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російські офіційні особи звинуватили Україну у нібито теракті в "Крокус Сіті Холл" в Москві, зокрема про це заявив російський диктатор Володимир Путін. Президент України Володимир Зеленський відповів на заяви Путіна заперечивши їх. Тепер у США дали остаточну відповідь, чи причетна Україна до теракту в Москві.

Чи причетна Україна до теракту в Москві: у США дали остаточну відповідь

Пожежа після теракту в "Крокус Сіті Холл". Фото з відкритих джерел

Під час ефіру на телеканалі CBS News речниця Ради національної безпеки Адрієна Вотсон спростувала заяви Росії про причетність України до теракту в "Крокус Сіті Холл".

"ІДІЛ несе виключну відповідальність за цю атаку. Ніякої участі України не було", — сказала Вотсон.

Представник Білого дому додала, що США поділились з Росією інформацією про можливий теракт у Москві ще на початку березня, а 7 березня попередили про це своїх громадян у РФ. 

Крім того, представники "Ісламської держави" згодом взяли повну відповідальність за стрілянину в російському концертному залі та опублікували кілька нових відео знятих терористами.

Нагадаємо, що Росія основним аргументом на користь можливої причетності України до теракту назвала затримання чотирьох підозрюваних у Брянській області, які нібито планували перетнути кордон з Україною. Володимир Путін заявив, що Україна нібито намагалась створити вікно втечі для терористів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Зеленський розкритикував заяву Путіна про нібито причетність України до теракту заявивши, що це звична практика Кремля звинувачувати іншу країну. Крім того, президент назвав Путіна "нікчемою". На слова Зеленського про російського диктатора різко відреагували у Москві.

Також "Коментарі" писали про Дмитрія Медведєва, який закликав без суду та слідства "безжально знищити" тих, хто вчинив теракт. За словами колишнього президента РФ, до цього нібито причетна Україна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини