Головна Новини Світ США Чи відокремиться Техас від США: пояснення американського професора
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи відокремиться Техас від США: пояснення американського професора

Через міграційну кризу на кордоні з Мексикою губернатор Техасу видав наказ відправити до кордону Нацгвардію, яка має підкорятись федеральній владі США, а не місцевій.

29 січня 2024, 13:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Професор Нью-Йоркського університету Ігор Айзенберг відреагував на конфлікт між техаським губернатором Грегом Ебботтом і федеральною владою щодо охорони кордону. За словами американського професора Техас не планує залишити США та відокремитись від країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Еспресо".

Чи відокремиться Техас від США: пояснення американського професора

Техас на карті США. Фото з відкритих джерел

Айзенберг назвав ситуацію в США "роздмуханою" та вказує, що вона підтримується Росією та використовується на користь російської пропаганди.

"Це роздмухано абсолютно, з мухи зроблено слона — російська кампанія, яка абсолютно свідома і, я думаю, що перш за все вона орієнтована саме на те, щоб в Україні це читали й жахалися від цього, що в Сполучених Штатах все так погано й буде громадянська війна", — говорить професора та додає, що "ніякої громадянської війни через це не буде".

Ігор Айзенберг пояснює, що наказ губернатора Техасу до Нацгвардії був зроблений лише для того, щоб показати, що чинний президент США Джо Байден нібито не здатен дбати про контроль кордону, напротивагу республіканцям. Професор наголосив, що подібні кроки зроблені для політичного піару в рік виборів. Однак, за словами Азенберга це не зможе призвести до громадянської війни, а Техас не буде відокремлюватися від США.

Нагадаємо, що 27 січня губернатор штату Техас Грег Ебботт заявив, що піде проти федеральної влади та наказав Нацгвардії охороняти кордон від мігрантів. Федеральна адміністрація подала позов до Верховного Суду, який вказав, що охорона кордону – це прерогатива федеральної влади, а не губернатора Техасу.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Трамп пояснив, чи підтримує пакет допомоги США для України.

Також "Коментарі" писали, що професорка славістики розповіла, що не так з Росією.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини