Головна Новини Світ США Чи введе США свої війська в Ізраїль: відповідь з Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи введе США свої війська в Ізраїль: відповідь з Білого дому

Представник Білого дому озвучив позицію США щодо можливого введення американських солдатів в Ізраїль.

10 жовтня 2023, 14:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Координатор Ради національної безпеки Джон Кірбі заявив, що наразі Сполучені Штати не розглядають можливість направляти своїх солдатів до Ізраїлю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Чи введе США свої війська в Ізраїль: відповідь з Білого дому

Представник Білого дому Джон Кірбі. Фото з відкритих джерел

Після нападу терористичного угрупування ХАМАС прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу заявив про потребу підтримати його країну з боку всього світу. Зокрема закликав у допомозі від США. Американські політики та президент США оголосили, що збираються виділити нову фінансову допомогу для Ізраїлю, однак вказали, що наразі не бачать потреб вводити свою армію на Близькому Сході.

"Немає жодних намірів відправляти туди американські війська", – сказав представник Білого дому Джон Кірбі та додав, що США буде відстоювати власні інтереси, включно і на Близькому Сході.

Кірбі також заявив, що очікує від Ізраїлю нових запитів щодо військової допомоги для протистояння терористам.

"Ми очікуємо, що з боку Ізраїлю будуть додаткові запити на системи безпеки, оскільки вони продовжують витрачати боєприпаси в цій боротьбі", — повідомив Джон Кірбі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що під час телефонної розмови з президентом США Джо Байденом прем'єр-міністр Ізраїлю відреагував на можливі мирні переговори. Біньямін Нетаньягу наголосив, що наразі не можуть відбуватись мирні переговори. Очікується, що Ізраїль почне масштабну атаку на Сектор Гази для ліквідації бойовиків з ХАМАС.

Також "Коментарі" писали, що з’явилась перша реакція духовного лідера Ірану аятола Алі Хаменеї на напад бойовиків з ХАМАС на Ізраїль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://edition.cnn.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини