Головна Новини Світ США Чи змінили США свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії: нова заява Білого дому
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи змінили США свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії: нова заява Білого дому

У Білому домі кажуть, що поки що не готові виконати прохання Києва

сьогодні, 08:07
Поділіться публікацією:

Сполучені Штати уважно стежать за відправкою Пхеньяном військ Північної Кореї для участі у війні в Україні. Але так і не надали дозволу на удари американською зброєю територією РФ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Чи змінили США свою позицію щодо ударів ЗСУ вглиб Росії: нова заява Білого дому

Джон Кірбі. Фото: Фото з відкритих джерел

Журналісти очікувано поцікавилися у представника Білого дому, чи є зрушення у питанні, щоб Вашингтон дозволив українській армії завдавати ударів углиб РФ американською зброєю, особливо з огляду на інформацію про розгортання північнокорейських військових до РФ. На це Джон Кірбі зазначив, що Вашингтон уважно стежить за ситуацією, але жодних кроків щодо того, щоб дати згоду на удари по РФ, Адміністрація США не прийняла і поки не має наміру рухатися до такого рішення.

Чиновник зазначив, що у Білому домі просто "не знають, чи ці війська будуть розгорнуті проти України в бойових діях, і якщо так, то де, коли і як".

"Я не маю жодних політичних рішень або варіантів, щоб говорити про це сьогодні. Останнє, що я можу сказати, це те, що політика президента не зазнала жодних змін щодо того, що ми надаємо Україні, і як вони це використовують ", — висловився Джон Кірбі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Байден анонсував хороші новини для України: про що йдеться.

Також видання "Коментарі" повідомляло – офіційний Вашингтон не переглядав своєї позиції і, як і раніше, проти того, щоб українські війська використовували далекобійні ракети ATACMS для ударів по Росії. До того ж, наголошує Пентагон, країна-агресор вже перевела свої цілі за межі радіусу дії ракет. тому навіть, якби США дали свою згоду на удари по Росії, ці ракети не дістали б літаки, з яких ворог атакує українські міста та села. Таку заяву в інтерв'ю Fox News зробив глава Пентагону Ллойд Остін.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини