Головна Новини Світ США Чиновники США просять Байдена надати Україні винищувачі
commentss НОВИНИ Всі новини

Чиновники США просять Байдена надати Україні винищувачі

Кілька американських чиновників з Республіканської та Демократичної партії звернулись до президента США Джо Байдена, аби Сполучені Штати надали Україні винищувачі F-16.

17 лютого 2023, 20:35
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Двопартійна група законодавців США надіслала листа президенту Джо Байдену з проханням надіслати в Україну винищувачі F-16. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Politico.

Чиновники США просять Байдена надати Україні винищувачі

Американці просять Байдена надати винищувачі F-16. Фото з відкритих джерел

Після згоди Заходу надати танки Україні, все більше йде закликів про отримання бойових літаків. Такі ідеї висловлює вище керівництво України, включно з Володимиром Зеленським. Винищувачі зможуть забезпечити додатковий захист для українського населення, а також можуть бути використанні для звільнення тимчасово окупованих територій.

"Надання таких літаків необхідне для того, щоб допомогти Україні захистити свій повітряний простір, зокрема у світлі поновлення наступу Росії та з огляду на очікуване збільшення широкомасштабних бойових дій", — повідомляють чиновники США у листі до Байдена.

Двопартійна група законодавців США вважає, що такий крок допоможе ЗСУ ефективніше боротись з російськими окупантами.

"F-16 або аналогічні винищувачі четвертого покоління забезпечили б Україні високомобільну платформу, з якої можна націлювати російські ракети "повітря-повітря" та безпілотники, захищати українські сухопутні сили, коли вони вступають у бій з російськими військами, а також воювати з російськими винищувачами за перевагу в повітрі", — йдеться у листі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що за результатами опитування більшість жителів Німеччини не підтримує відправку бойових літаків до України.

Також "Коментарі" писали про темні прогнози канцлера Німеччини щодо війни в Україні, які він зробив під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

kissa

18 лютого 2023, 11:31

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska

kissa

18 лютого 2023, 11:30

Секс знакомства в вашем городе - реальные анкеты людей, которые ищут и хотят секса. Заходи и просматривай фото без регистрации!----- http://redirect.sk/kiska


Новини