Головна Новини Світ США Держдеп США назвав стратегію перемоги України у війні з Росією
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США назвав стратегію перемоги України у війні з Росією

Стратегічна мета США полягає у тому, щоб допомогти Україні перемогти

26 січня 2024, 09:55
Поділіться публікацією:

Україна у 2024 році стане сильнішою та отримає найкращі позиції для перемоги у війні з Росією завдяки допомозі Сполучених Штатів та Європейського Союзу. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив помічник держсекретаря США з Європи та Євразії Джеймс О'Брайєн, повідомляє "Голос Америки".

Держдеп США назвав стратегію перемоги України у війні з Росією

Україна – США. Фото: з відкритих джерел

"Як сказав президент Байден, ми допоможемо Україні перемогти. Отже, це стратегічна ціль", — сказав О'Брайєн, виступаючи в аналітичному центрі German Marshall Fund.

Досягти цього, за його словами, можна буде завдяки подальшій фінансовій допомозі США, що все ще очікується, і європейським зобов'язанням. Зокрема, ЄС планує ухвалити рішення про виділення допомоги Україні у розмірі 50 млрд євро.

Чиновник додав, що голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час зустрічі минулого тижня з держсекретарем Ентоні Блінкеном висловила впевненість, що їм вдасться забезпечити це фінансування. Як очікується, лідери ЄС розглянуть це питання на саміті наступного тижня.

"З нашого боку є злети та падіння, але я скажу дві речі. Є величезна підтримка України в обох палатах Конгресу. Проблемою залишається тільки, коли саме лідери будуть готові винести це на голосування. І як помічник держсекретаря США по Європі я сказав би тільки, що кожен день люди воюють і гинуть, щоб захистити їх і нашу безпеку. І я думаю, зараз — час для того, щоб ми могли бути поруч із ними, рухаючись уперед", — заявив представник Держдепу.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у Держдепі США назвали мінімальний термін продовження війни РФ та України.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Байден зробив заяву про послаблення міжнародної підтримки України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини