Головна Новини Світ США Держдеп США відреагував на візит Кулеби до Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Держдеп США відреагував на візит Кулеби до Китаю

В Держдепі США наглосили, що Пекін повинен чути про війну напряму від України

24 липня 2024, 07:35
Поділіться публікацією:

Державний департамент США прокоментував візит міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби до Китаю і назвав важливою безпосередню комунікацію, аби в Пекіні напряму дізнавалися про втрати та збитки від війни, розв’язаної РФ. Як інформує портал "Коментарі", про це заявив речник Держдепартаменту США Метью Міллер, інформує "Укрінформ".

Держдеп США відреагував на візит Кулеби до Китаю

Держдеп США. Фото: з відкритих джерел

"Важливо, щоби Китай дізнався безпосередньо від України про збитки, яких вона зазнала через агресивну війну Росії", – зазначив спікер.

Міллер нагадав, що КНР допомагає підживлювати бойові дії шляхом підтримки оборонно-промислової бази Росії.

"Ми завжди чітко заявляли, що важливо, аби кожна країна світу визнала, що в цьому конфлікті є агресор і є жертва. І ми не повинні ставитися до двох сторін так, ніби вони несуть однакову відповідальність", – зазначив Метью Міллер.

Речник Держдепу також наголосив, що Сполучені Штати чітко підкреслювали це, коли спілкувалися з китайською стороною.

"Я знаю, що інші члени НАТО та європейські країни також дали зрозуміти це Росії. І ми вважаємо, що в будь-який час важливо, аби будь-яка країна – і в тому числі Китай – чула (про ситуацію – ред.) напряму від України", – зауважив представник Держдепу США.

Читайте також на порталі "Коментарі" — міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба прибув до Пекіну з робочим візитом. У соціальних мережах високопосадовець зазначив, що він приїхав у Китаї для розвитку контактів між лідерами двох країн.                

Міністр планує обговорити з китайським колегою Ван Ї не тільки шляхи до миру, але й двосторонні відносини, особливо після розпочатих переговорів України про вступ до Євросоюзу.

Також видання "Коментарі" повідомляло — у МЗС Китаю закликали до політичного врегулювання війни і сказали, про що говоритимуть з Кулебою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини