Головна Новини Світ США Допомога Україні: що заявив Байден після зустрічі із лідерами Конгресу
commentss НОВИНИ Всі новини

Допомога Україні: що заявив Байден після зустрічі із лідерами Конгресу

Байден із лідерами Конгресу "обговорив стратегічні наслідки бездіяльності для України, США та світу"

18 січня 2024, 07:27 comments1256
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден зустрівся з лідерами Конгресу та членами комітетів Палати представників для обговорення нагальної потреби у виділенні допомоги Україні. Під час розмови президент Байден наголосив на важливості того, щоб Конгрес забезпечив Україні необхідні ресурси, включаючи протиповітряну оборону та артилерію, щоб захистити себе від жорстокого вторгнення Росії. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві Джо Байдена на сайті Білого дому.

Допомога Україні: що заявив Байден після зустрічі із лідерами Конгресу

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Президент США також "обговорив стратегічні наслідки бездіяльності для України, США та миру".

Глава Білого дому заявив, що бездіяльність Конгресу ставить під загрозу національну безпеку Сполучених Штатів, НАТО та решти вільного світу.

Байден закликав Конгрес швидко надати додаткове фінансування для підтримки України та надіслати потужний сигнал про рішучість США.

Лідер американців також сказав, що його надихає прогрес, досягнутий у двопартійних переговорах, які відбуваються у Сенаті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у США продовжуються зволікання з ухваленням закону про багатомільярдну допомогу Україні, який республіканці пов'язали з посиленням міграційного законодавства. При цьому результати соцопитування CBS News/YouGov показали, що для американців у пріоритеті питання інфляції, кордону з Мексикою та еміграції. А війну в Україні назвали найважливішою проблемою лише 2% опитаних. Про що говорить те, що відбувається в США? Як ситуація може розвиватись далі? Як це може позначитися на російсько-українській війні та глобальній безпеці? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Байдена висловилися про затримку допомоги для України: чи справді ситуація зайшла у глухий кут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини