Головна Новини Світ США Екс-посол в США розповів, хто може вплинути на Трампа у питанні виділенні допомоги України
commentss НОВИНИ Всі новини

Екс-посол в США розповів, хто може вплинути на Трампа у питанні виділенні допомоги України

На екс-президента США Дональда Трампа у питанні виділення допомоги Україні можуть вплинути лобісти військово-промислового комплексу, про це у Фейсбуці написав колишній посол України в США Валерій Чалий

7 лютого 2024, 15:59
Поділіться публікацією:

На Дональда Трампа та, відповідно, Спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, який фактично втрачає самостійну роль, можуть тепер вплинути лише лобісти американського військово-промислового комплексу, вважає Валерій Чалий.

Екс-посол в США розповів, хто може вплинути на Трампа у питанні виділенні допомоги України

Необхідно працювати з лобістами

При цьому від підкреслив, що наразі невідомо, наскільки Україна ефективно працює з цими лобістами.

Окрім того, Чалий вважає, що частково на думку Трампа з приводу допомоги Україні можуть також вплинути виборці.

"Дивився виступи Дональда Трампа перед праймеріз і кокусами і, на жаль, серед виборців, які приходили продемонструвати свою позицію не бачив там плакатів в підтримку продовження допомоги Україні як чинника зміцнення національної безпеки США. А такі можливості є",
- відзначив Валерій Чалий.

На його думку, українським дипломатам та політикам треба було більше працювати з опонентами, а не лише з прибічниками, як би це складно не було.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент США Дональд Трамп закликавреспубліканців у Конгресі проголосувати проти законопроєкту, у якому йдеться про вирішення міграційних питань та закладена допомога Україні. На його думку, цей законопроєкт — чудовий подарунок демократам і смерть для Республіканської партії, оскільки містить увесь той жах, який демократи накоїли в питаннях імміграції та кордонів, звільняє їх від відповідальності й перекладає все це на плечі республіканців.

Портал "Коментарі" повідомляв, що посол України в США Оксана Маркарова розповіла, що 4 лютого Комітет з асигнувань Сенату США оприлюднив текст законопроєкту про пакет міжнародної допомоги США, зокрема й для України, та міграційну реформу, який є умовою підтримки республіканцями міжнародної допомоги США. Як відзначила посол, оприлюднення законопроєкту робить можливим анонсоване напередодні лідером демократів у Сенаті Чаком Шумером голосування 5 лютого за припинення дебатів по законодавчому інструменту (legislative vehicle) для пакету міжнародної допомоги та міграційної реформи, а 7 лютого – голосування вже за сам пакет.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини