Головна Новини Світ США Гарріс дала обіцянку щодо України та НАТО у разі обрання президентом США
commentss НОВИНИ Всі новини

Гарріс дала обіцянку щодо України та НАТО у разі обрання президентом США

Гарріс запевнила, що у разі обрання президентом США вона твердо стоятиме на боці України та союзників по НАТО

23 серпня 2024, 08:10 comments1086
Поділіться публікацією:

Віце-президент США Камала Гарріс пообіцяла, що у разі своєї перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Associated Press".

Гарріс дала обіцянку щодо України та НАТО у разі обрання президентом США

Віце-президент США Камала Гарріс. Фото: Getty Images

В останній день національного з'їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, Гарріс у своїй промові рішуче виступила на захист України та НАТО, розкритикувавши попередні коментарі кандидата від республіканців Дональда Трампа щодо війни в Україні.

"Як президент, я твердо стоятиму на боці України та наших союзників по НАТО", — заявила вона.

Гарріс додала, що за п'ять днів до повномасштабної війни вона попереджала президента Володимира Зеленського про вторгнення Росії до України. Крім того, вона зазначила, що допомогла очолити дипломатичну відповідь США, об'єднавши "понад 50 країн".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп або Гарріс: у американців запитали, хто здатен перемогти в листопаді.

Також видання "Коментарі" повідомляло – можливе президентство Камали Гарріс у США може стати шансом на перезавантаження відносин із Україною, йдеться у матеріалі Politico.

Зокрема, видання зазначає, що багато представників Демократичної партії наголошують, що політика президента Джо Байдена щодо України загалом вірна. Він продовжує підтримувати Україну, уникаючи прямого конфлікту з Росією. Однак, як зазначає видання, це не гарантує успіху.

Один із наслідків такої тактики полягає в тому, що політика США щодо України все частіше зазнає впливу з боку Дональда Трампа, а не визначається Вашингтоном. Підтримка Трампом республіканців, які виступають проти надання додаткової допомоги Україні, призвела до затягування голосування у Конгресі. Крім того, зараз Трамп та його радники намагаються вплинути на визначення термінів та умов закінчення війни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини