Головна Новини Світ США Харріс закликають застосувати 25 поправку: до чого це може призвести в США
commentss НОВИНИ Всі новини

Харріс закликають застосувати 25 поправку: до чого це може призвести в США

Харріс закликають вже зараз взяти на себе обов'язки виконуючого обов'язки президента

22 липня 2024, 07:45 comments8576
Поділіться публікацією:

Член Палати представників США Ненсі Мейс (Республіканська партія) закликає віце-президента Камалу Харріс взяти на себе обов'язки Джо Байдена вже зараз. Як передає портал "Коментарі", про це Ненсі Мейс написала у себе в соцмережі X.

Харріс закликають застосувати 25 поправку: до чого це може призвести в США

Віце-президент США Камала Харріс. Фото: Getty Images

"Якщо у Джо Байдена немає когнітивних здібностей домагатися переобрання, то у нього немає і когнітивних здібностей досидіти до кінця терміну. Завтра я представлю резолюцію, яка закликає Камалу Харріс застосувати 25-ту поправку і взяти на себе обов'язки виконувача обов'язків президента", — написала .

Відповідно до 25-ї поправки до Конституції Сполучених Штатів Америки, віце-президент обіймає посаду президента у разі дострокового припинення його повноважень.

Наприкінці червня речник Палати представників Майк Джонсон заявив про необхідність розглянути можливість використання 25-ї поправки, оскільки Байден "слабко виступив на дебатах".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський відреагував на відмову Байдена переобиратися.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у неділю, 21 липня, президент США Джо Байден опублікував заяву у соцмережі Х, де сказав, що відмовляється переобиратися на другий термін президента. Наступною посадою він повідомив, що замість себе на посаду президента США пропонує віце-президента Камалу Харріс.

Раніше "Коментарі" писали – Дональд Трамп відреагував на рішення Байдена вийти із президентських перегонів у США. Трамп уже прокоментував зняття Байдена із виборів. Після того, як американський президент Джо Байден заявив, що виходить із президентських перегонів. Судячи з його заяви телеканалу CNN, Трамп очікує, що висуватись від демократів тепер буде віце-президент Камала Харріс. Він заявив, що її "легше перемогти, ніж Байден". Самого ж Байдена він назвав "найгіршим президентом в історії нашої країни".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини