Головна Новини Світ США Китай зацікавлений у переговорах із США: у Байдена відреагували
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай зацікавлений у переговорах із США: у Байдена відреагували

Салліван заявив, що Китай зацікавлений у переговорах зі США щодо лінії збройних сил

18 вересня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

Вашингтон бачить ознаки зацікавленості офіційного Пекіна у переговорах із Білим будинком по лінії збройних сил. Про це заявив радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван після переговорів із главою МЗС Китаю Ван І, повідомляє портал "Коментарі", із посиланням на "Reuters".

Китай зацікавлений у переговорах із США: у Байдена відреагували

Джейк Салліван. Фото: з відкритих джерел

"Протягом деякого часу ми чітко заявляли, що вважаємо за необхідне консультації між збройними силами США та Китаю не лише на рівні Міністерства оборони, міністра, а й на рівні командування. Є деякі ознаки того, що вони (Ред. – Китай) можуть бути в цьому зацікавлені. Але це поступовий процес", — висловився Салліван.

Зустріч Саллівана та Ван І відбулася 16 та 17 вересня на Мальті. Сторони, зокрема, обговорили можливість прямих переговорів президента США Джо Байдена та голови КНР Сі Цзіньпіна.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Китай нібито вимагає від США зняти односторонні санкції, щоб переговори міністрів оборони двох країн відбулися. Також офіційний Пекін передбачувано критично відреагував на слова американського лідера Джо Байдена, котрий назвав керівника Китайської Народної Республіки (КНР) Сі Цзіньпіна – диктатором. Що можна сказати про китайсько-американські відносини, які, здавалося, почали налагоджуватися після недавнього візиту держсекретаря США до КНР? Які шанси, що Пекін стане ближчим до Києва, а не до Москви, особливо з огляду на недавній бунт вагнерівців, який продемонстрував слабкість путінського режиму? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло — зближення РФ та КНДР: чи є загроза від цього – до чого тут Китай.

Раніше "Коментарі" писали – Китай знову включається до переговорів щодо України: про що говоритимуть Лавров та Ван І.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини