Головна Новини Світ США Коли США нададуть гарантії безпеки для України: у Байдена зробили заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли США нададуть гарантії безпеки для України: у Байдена зробили заяву

Джон Кірбі розповів, на якому етапі знаходяться переговори щодо гарантій безпеки з Україною

1 травня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Переговори Києва та Вашингтона щодо гарантій безпеки для України продовжуються. Наразі українська сторона зайнята уточненням своїх потреб. Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробив речник Білого дому з національної безпеки Джон Кірбі, пише "Голос Америки".

Коли США нададуть гарантії безпеки для України: у Байдена зробили заяву

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

Чиновник зазначив, незалежно від того, коли ця війна закінчиться, незалежно від того, як ця війна закінчиться, Україна все одно матиме довгий кордон з Росією, і вони все одно матимуть законні потреби безпеки.

"Сполучені Штати продовжуватимуть їх підтримувати, доки вони уточнюють свої потреби, як ці потреби мають виглядати", — сказав Джон Кірбі.

Спікер додав, що США пишаються зусиллями свого уряду, "які спрямовані на підтримку України у розвитку її нинішнього потенціалу сил".

Він також зазначив, що дев'ять інших країн завершили переговори з Україною щодо угоди про двосторонню безпеку.                                                 

"Ми всі працюємо над тим самим — намагаємося створити те, що можна буде назвати двосторонніми договорами безпеки", — констатував представник Білого дому.

Зазначимо, раніше Джон Кірбі заявляв, що українці боятимуться повторення агресії з боку Росії, тому країні потрібні надійні гарантії безпеки. Водночас він наголосив, що членство України в НАТО не розглядається, принаймні зараз.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Німеччина надає гарантії безпеки для України: Шольц пояснив, що тепер чекає на РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що дадуть Україні гарантії безпеки від Великобританії: чи виправдалися очікування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини