Головна Новини Світ США Конгрес погодив виділення 12 млрд для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Конгрес погодив виділення 12 млрд для України

США продовжує фінансову підтримку України.

26 вересня 2022, 22:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На початку вересня президент США Джо Байден відправив запит до Конгресу про додаткове виділення 12 млрд доларів для України. 26 вересня Конгрес дав згоду на таке рішення. Про це пише портал "Коментарі" з повідомленням на інформаційну агенцію Reuters.

Конгрес погодив виділення 12 млрд для України

Конгрес погодив виділення 12 млрд для України. Фото з відкритих джерел

Як зазначає сама агенція Reuters, вона отримала інформацію від анонімного джерела. Остаточне рішення про прийняття бюджету Конгрес США має узгодити до 12 години ночі 30 вересня. Саме до кінця вересня американське керівництво має узгодити бюджет країни на 2023 рік та розглянути усі пропозиції від президента США.

Як писав портал "Коментарі" раніше, Джо Байден подав прохання додатково виділити 50 млрд доларів на різноманітні потреби. 11,7 млрд має отримати Україна, яка воює проти Російської Федерації. 22,4 вирішили надати для боротьби та захисту від епідемії коронавірусу. Частина коштів буде виділена на проблеми в Афганістані.

Поки не відомо чи це буде разова допомога для України, або розбита на кілька менших траншів.

Раніше "Коментарі" повідомляли про інтерв'ю українського екс-посла в США Валерія Чалого. За його словами президент Російської Федерації Володимир Путін втрачає пам'ять, забуває імена та дати. За словами Чалого він не знає від чого так змінився стан здоров'я лідера РФ, але це така країна не повинна керувати ядерною країною, вважає дипломат.

Також "Коментарі" писали, що російські представники звинуватили США у встановленні диктатури у світі. Такі заяви прозвучали з уст Сергія Лаврова на Генасамблеї ООН в Нью-Йорку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини