Головна Новини Світ США Краху економіки США не буде: Байден домовився з республіканцями
commentss НОВИНИ Всі новини

Краху економіки США не буде: Байден домовився з республіканцями

Спікер республіканців у Палаті представників та президент США дійшли згоди щодо підвищення верхньої межі боргу для США.

28 травня 2023, 11:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден та спікер республіканців у Палаті представників Кевін Маккарті досягли угоди щодо підвищення боргу Сполучених Штатів. Це сталось за кілька днів до можливого дефолту США. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Краху економіки США не буде: Байден домовився з республіканцями

Президент США Джо Байден. Фото з відкритих джерел

Міністр фінансів США Джанет Єллен повідомила, що Сполучені Штати ймовірно оголосять про свій дефолт 5 червня, якщо не підвищать верхню межу. Президент США Джо Байден закликає підвищити цю межу без будь-яких додаткових зобов’язань, однак республіканці наполягають на різкому скороченні витрат.

Саме через це відбулось кілька переговорів між Байденом та Маккарті, щоб дійти до спільної угоди, про досягнення якої обоє представників США повідомили 28 травня.

"Це важливий крок вперед, який скорочує витрати, одночасно захищаючи критично важливі програми для працюючих і розвиваючи економіку для всіх", — сказав Байден.

Маккарті вказує, що в домовленостях враховані "історичні скорочення витрат та реформи, які дозволять людям вийти з бідності та стати робочою силою".

Новий законопроєкт буде готовий найближчим часом, а голосування за нього відбудеться 31 травня. Попри досягнення угоди між Джо Байденом та спікером республіканців у Палаті представників Кевіном Маккарті вона має бути схвалена Конгресом.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що аналітики передбачили найгірший сценарій у випадку дефолту Сполучених Штатів. У США втратили б понад 700 тис. робочих місць.

Також "Коментарі" писали про повідомлення з Білого дому, де запевняється, що США знайдуть можливість, як надавати військову допомогу Україні навіть у разі дефолту.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини