Головна Новини Світ США США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи продовжуватиметься військова підтримка України
commentss НОВИНИ Всі новини

США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи продовжуватиметься військова підтримка України

Білий дім запевнив, що США знайдуть можливість, як надавати військову допомогу Україні навіть у разі дефолту

13 травня 2023, 07:40 comments5807
Поділіться публікацією:

Вашингтон навіть у разі дефолту матиме можливість надавати Україні військову допомогу до кінця фінансового року за рахунок виділених Конгресом коштів. Як передає портал "Коментарі", про це заявив координатор із стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі під час свого брифінгу.

США на межі дефолту: у Білому домі дали відповідь – чи продовжуватиметься військова підтримка України

Джон Кірбі. Фото: Getty Images

У ході брифінгу Кірбі порушили питання, як США скоригують військову підтримку України у разі настання дефолту.

"Що стосується підтримки України, то вона залежить від асигнувань, які були виділені нам Конгресом минулого року. Ми все ще задіємо ці виділені кошти і очікуємо, що зможемо продовжувати робити це до кінця поточного фінансового року (Ред. – до 30 вересня)" , – підкреслив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW) зазначається, що успішні контратаки ЗСУ в районі Бахмута посилили паніку в Росії. А паніка там, справді, наростає, про що говорять чергові шалені фейки, у тому числі про нібито загибель головкому ЗСУ генерала Валерія Залужного. Що можна сказати на даний момент про інформаційну складову контрнаступу ЗСУ, а також про явні тертя всередині російських окупаційних військ – регулярні та найманські. Видання "Коментарі" розбиралося у темі разом із експертами.

Також видання "Коментарі" повідомляло – спецпредставник Китаю їде до України, ЄС та Росії: які очікування – що може змінитися.

Раніше "Коментарі" писали – США відреагували на постачання Британією далекобійних ракет в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини