Головна Новини Світ США Мільярди доларів допомоги для України будуть розблоковані: у Сенаті дали оптимістичний прогноз
commentss НОВИНИ Всі новини

Мільярди доларів допомоги для України будуть розблоковані: у Сенаті дали оптимістичний прогноз

У Сенаті США сподіваються після прогресу кордоном "рухатися до більшого"

8 січня 2024, 11:39 comments2193
Поділіться публікацією:

У США головний переговорник від республіканців, сенатор Джеймс Ленкфорд, заявив, що текст угоди з питань кордону та імміграції можуть оприлюднити цього тижня. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання Politico.

Мільярди доларів допомоги для України будуть розблоковані: у Сенаті дали оптимістичний прогноз

Сенат США. Фото: з відкритих джерел

"Текст, сподіваюся, буде цього тижня, щоб вийти з цієї ситуації. У всіх буде час, щоб прочитати та вивчити його. Ніхто не буде відсторонений від цього процесу", – зазначив Джеймс Ленкфорд.

Він додав, що є шанс, що ця угода працюватиме і всі на це розраховують.

Республіканець додав, що якщо документ буде прийнятий Сенатом найближчим часом, його зможуть передати до Палати представників, яка "може попрацювати над його вдосконаленням".

"Або Палата представників може серйозно розглянути його і сказати: "Це реальний прогрес на кордоні, давайте візьмемо це, збережемо це, а потім продовжимо рухатися до більшого", — сказав республіканець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лідери Конгресу досягли угоди щодо фінансування роботи уряду США у 2024 році, щоб запобігти "шатдауну".

Також видання "Коментарі" повідомляло – цього тижня з канікул виходить Конгрес США, який уже майже три місяці не може ухвалити рішення про надання допомоги Україні, Ізраїлю, Тайваню та іншим країнам. Білий дім заявив, що вичерпав можливості підтримки нашої країни. Своє слово мають сказати парламентарі, які, судячи із заяви спікера Палати представників Майка Джонсона, так і не дійшли згоди щодо змін в імміграційній політиці США, які республіканці "підв'язали" під таке важливе для України голосування. Як ситуація може розвиватись далі? Чи є шанс, що багатомільярдний пакет допомоги нарешті буде проголосований? Чи розуміють у Штатах усі ризики зниження підтримки України? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.politico.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини