Головна Новини Світ США На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (ФОТО)

Вулкан є одним з найактивніших на Землі

30 вересня 2021, 11:38
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На Гавайських островах почав вивергатися вулкан. Про це повідомляє видання AP.

На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (ФОТО)

Виверження вулкана Кілауеа. Фото Reuters

Офіційні особи Геологічної служби Сполучених Штатів Америки підтвердили, що в одному з кратерів на вершині вулкана, під назвою Кілауеа почалося виверження.

На знімках з місця подій можна помітити фонтанів розжареної лави покривають дно кратера і здіймаються хмари вулканічного газу.

На думку фахівців, лава не досягне житлових районів, а буде рухатися в іншому напрямку.

Для довідки: Кілауеа є наймолодшим з наземних вулканів на Гаваях. Також він є одним з найактивніших на нашій планеті. В результаті його виверження у 2018 році було знищено близько 700 будинків. До цього він повільно вивергався протягом десятиліть.

На Гаваях почалося виверження вулкана Кілауеа (ФОТО) - фото 2

Фото: Reuters

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що на Канарах триває виверження вулкана. Розпечена лава вже добралася до океану. Після цього можна було помітити, як в небо піднялося велику хмару білої пари. Відзначається, що під час зіткнення лави з водою може виникнути хімічна реакція. Вона може викликати подразнення шкіри і очей у людини. Крім того, існує небезпека обвалення частини берегової лінії.

Також сайт "Коментарі" інформував про те, що  потужні повені накрили Таїланд. На північ країни обрушився тропічний шторм, який викликав зливові повені. Мусонні дощі можуть погіршити ситуацію. У деяких районах провінції Накхонратчасіма сталася сильна повінь через розлив водосховища. Водою були затоплені вулиці та перші поверхи будівель. Від стихії постраждали вже понад 50 тисяч сімей.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини