Головна Новини Світ США Наслідки зупинення допомоги Україні вже видно на полі бою: у Байдена зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Наслідки зупинення допомоги Україні вже видно на полі бою: у Байдена зробили тривожну заяву

Ентоні Блінкен заявив, що США вже бачать наслідки зупинення допомоги Україні на полі бою

30 січня 2024, 09:40
Поділіться публікацією:

Ситуація із припиненням постачання американської допомоги Україні вже певним чином позначилася на ситуації на полі бою. Як передає портал "Коментарі", про це під час прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Наслідки зупинення допомоги Україні вже видно на полі бою: у Байдена зробили тривожну заяву

Ентоні Блінкен. Фото: з відкритих джерел

"Зараз у нас закінчилася допомога, яку ми надавали Україні, і ми бачимо навіть деякі свідчення того, що це означає на полі бою", – заявив Ентоні Блінкен.

Держсекретар підкреслив, що поточне фінансування потреб України є важливим як з боку США, так і з боку партнерів по НАТО. І те, що витрати на допомогу Україні розподіляються між усіма союзниками, має стати чітким посланням до американського Конгресу, який має схвалити новий запит на фінансування.

"Але також, якщо Сполучені Штати не виконають наших зобов'язань, це ускладнить європейцям та іншим країнам можливість продовжувати робити те, що вони вже роблять. Тому я думаю, що це має велике значення, навіть більше, ніж велике. Я вважаю, що дуже важливо, щоб ми виконували наші зобов'язання", – заявив Блінкен.

Він висловив переконання, що союзники продовжуватимуть підтримувати Україну, а у Конгресі США збережеться двопартійна підтримка Києва.

Читайте також на порталі "Коментарі" — фінал кількох місяців переговорів: у Байдена звернулися до Джонсона із закликом.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Джо Байден заявив, що готовий закрити американо-мексиканський кордон у разі кризи, але потрібний відповідний законопроект. І в Сенаті його, схоже, прийняти готові (є двопартійна підтримка), на відміну від Палати представників. Про що говорить те, що відбувається, як ситуація може розвиватися далі? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини