Головна Новини Світ США Несподіваний поворот: Трамп може схвалити ленд-ліз Україні, на який не наважився Байден
commentss НОВИНИ Всі новини

Несподіваний поворот: Трамп може схвалити ленд-ліз Україні, на який не наважився Байден

За інформацією Майка Помпео, Дональд Трамп може схвалити ленд-ліз України на $500 млрд

26 липня 2024, 11:47 comments1181
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп у разі свого переобрання на пост глави держави може створити для України програму ленд-лізу на $500 млрд. Як передає портал "Коментарі", про це у своїй колонці The Wall Street Journal розповів колишній держсекретар Майк Помпео.

Несподіваний поворот: Трамп може схвалити ленд-ліз Україні, на який не наважився Байден

Майк Помпео. Фото: з відкритих джерел

"Замість обтяжувати платників податків США новими рахунками, дозвольте Україні зайняти стільки, скільки їй потрібно, щоб купити американську зброю для перемоги над Росією", — написав Помпео.

На його думку, саме так може виглядати успішний план розв'язання української кризи, здатний реалізувати Трамп.

Колишній держсекретар нагадав, що аналогічним чином США допомагали Великій Британії у Другій світовій війні, поки Японія не атакувала американський Тихоокеанський флот у Перл-Харборі.

Крім цього, Помпео запропонував Трампу прибрати всі обмеження на типи зброї, які постачають Україна, і запровадити "реальні санкції" проти РФ. Політик упевнений, що таким чином можна встановити умови для майбутньої оборудки з Москвою: бойові дії припиняються, Київ нарощує оборону, а приєднання до Росії Донбасу та Криму ніхто не визнає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Трамп різко відреагував на відеозвернення Байдена: що обурило республіканця.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Дональд Трамп прокоментував свою телефонну розмову з лідером України Володимиром Зеленським, яка відбулася 20 липня. За словами Трампа, він наголосив на необхідності закінчення війни. В інтерв'ю каналу "Fox News" він розповів про деталі цієї розмови, зазначивши, що він був добрим.

Трамп заявив: "Це (російська армія — прим.ред.) військова машина. Ви зіткнулися з військовою машиною. Це те, що вони роблять, — вони ведуть війни. Вони перемогли Гітлера. Вони перемогли Наполеона. І весняний наступ так і не відбувся І я сказав, що у російських мільйонів мін і тисячі армійських танків.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини