Головна Новини Світ США Обмін полоненими. США відправили в Росію торговця зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

Обмін полоненими. США відправили в Росію торговця зброєю

Росія та США обмінялись своїми громадянами в столиці Об'єднаних Арабських Еміратів. До Сполучених штатів повернулась баскетболістка, а в Росію торговець зброєю.

8 грудня 2022, 16:51
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Адміністрація Джо Байдена домовилася з Росією про звільнення баскетбольної зірки Брітні Ґрінер в обмін на засудженого торговця зброєю Віктора Бута. МЗС Росії повідомило, що обмін був завершений в аеропорту Абу-Дабі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Обмін полоненими. США відправили в Росію торговця зброєю

Брітні Ґрінер та Віктор Бут. Фото: з відкритих джерел

Президент США Джо Байден прокоментував ситуації і розповів, що вже спілкувався з Брітні Ґрінер, яка летить на літаку додому. Російські ЗМІ повідомляють, що обмін відбувся в аеропорту Абу-Дабі.

Олімпійська чемпіонка США Брітні Ґрінер була засуджена до дев'яти років ув’язнення в Росії через нібито зберігання та контрабанду наркотиків. Баскетболістку затримали в РФ за тиждень до повномасштабного вторгнення Росії в Україну – 17 лютого.

Раніше американські посадовці кілька разів обговорювали ситуацію про повернення своєї громадянки, проте Росія не погоджувалась на умови США. З часом керівництво Кремля повідомило, що згодне обміняти Брітні Ґрінер на російського торговця зброєю Віктора Бута.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Громадська палата Росії назначила торговця наркотиками своїм правозахисником, який має слідкувати за діяльністю уряду Російської Федерації.

Також "Коментарі" повідомляли, що конгресмени в США витерли ноги об прапор так званої "Донецької народної республіки", після чого потоптались по ньому. Відповідне відео опублікував громадський діяч Сергій Притула, який перебував в Конгресі США з українськими волонтерами, включно з керівником благодійним фондом "Повернись живим" Тарасом Чмутом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини