Головна Новини Світ США Питання допомоги Україні досягло критичної точки: у Держдепі зробили тривожну заяву
commentss НОВИНИ Всі новини

Питання допомоги Україні досягло критичної точки: у Держдепі зробили тривожну заяву

Пентагон вичерпав практично всі виділені кошти

15 листопада 2023, 08:40 comments6786
Поділіться публікацією:

Питання надання Вашингтоном військової допомоги українському народу перебуває у критичній точці. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив речник Держдепу США Меттью Міллер.

Питання допомоги Україні досягло критичної точки: у Держдепі зробили тривожну заяву

Держдеп США. Фото: GettyImages

"Щодо допомоги Україні ми знаходимося в критичній точці. Пентагон публічно заявив, що він вичерпав близько 95% коштів, виділених на надання допомоги Україні в галузі безпеки — допомоги, яка є дуже важливою", — заявив чиновник.

Спікер наголосив, що саме тому необхідно, щоб конгресмени ухвалили додаткові запити для фінансування допомоги Україні в галузі безпеки.

Зазначимо, між тим, Палата представників США підтримала законопроект про продовження тимчасового фінансування уряду, щоб запобігти "шатдауну". Ініціатором законопроекту виступив речник Палати представників республіканець Майк Джонсон. Як і очікувалося, у тимчасовому фінансуванні, як і раніше, відсутня стаття щодо допомоги Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що Штати не відступлять від свого рішення продовжувати надавати допомогу Україні. При цьому за допомогою цієї, враховуючи боротьбу, що розгортається, в рамках намічених на листопад 2024 року президентських виборів, явно проглядаються проблеми. У Білому домі визнали, що витратили вже 96% коштів із понад 60 мільярдів доларів, раніше виділених на підтримку нашої країни. А в Пентагоні не приховують, що нові пакети військової допомоги в рамках президентських повноважень (PDA) будуть значно меншими за обсягом, ніж раніше. Для їхнього суттєвого збільшення потрібне схвалення Конгресу, де поки що це питання зупинилося. Про що говорять внутрішньоамериканські тенденції, де точиться битва за допомогу Україні? Як ситуація може розвиватись далі? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини