Головна Новини Світ США Посилення критики Байдена: чи наближається реванш Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

Посилення критики Байдена: чи наближається реванш Трампа

Експерти вважають, що Дональд Трамп не залишив президентських амбіцій, а тому буде й далі критикувати дії нинішньої адміністрації Білого дому

7 червня 2021, 16:35
Поділіться публікацією:

Останні рішення американського президента Джозефа Байдена потрапляють під серйозну "роздачу" критики як всередині країни, так і за її межами. Під час з'їзду республіканців у Північній Кароліні 45-й президент США Дональд Трамп також дозволив собі кілька ремарок у сторону Байдена.

Посилення критики Байдена: чи наближається реванш Трампа

Трамп критикує Байдена за "Північний потік-2" і відносини з КНДР. Колаж: "Коментарі" / Д. Романюк

На думку Трампа, з нинішньою адміністрацією Білого дому не хочуть будувати діалог у Північній Кореї — таку позицію, нібито, особисто демонструє лідер держави Кім Чен Ин. Також колишній президент категорично не погодився з пом'якшенням (точніше, скасуванням) окремих санкцій щодо газопроводу "Північний потік-2".

"Коментарі" поспілкувалися з експертами, щоб з'ясувати, про що свідчить така критика. Фахівці спробували пояснити, чи є у Трампа шанси на реванш у найближчому майбутньому.

"Для багатьох Трамп — ідеальний лідер"

Директор Міжнародного інституту політичної філософії Віктор Савінов вважає, що у Трампа є можливість отримати свій реванш — і досить велика.

"В Америці Трамп дійсно культова особистість. Він користується підтримкою величезного відсотка населення. У нього є жорстке ядро шанувальників, які вважають, що Трамп безальтернативний в тому стратегічному розвитку США, який вони бачать для своєї країни. Трамп для них — ідеальний лідер", — підкреслює експерт.

На думку Віктора Савінова, сам Трамп теж це розуміє. І діє відповідно.

"Йому зараз доводиться займати позицію опозиції. А в Америці це виражається, як правило, в конструктивній критиці режиму, — пояснює фахівець. — Причому заяви про те, що керівництво будь-якої з країн не буде зустрічатися з президентом Байденом, відносяться до розряду сучасної конструктивної критики. Коли широка аудиторія за кілька днів, від сили — тиждень, забуває, про що йшлося".

Як пояснює експерт, це призвело до того, що у багатьох політиків з'явилася така форма критики як якесь надумане прогнозування.

"З одного боку це, звичайно, погано. Але, як бачимо, Трампу вдалося створити інформаційний привід. ЗМІ обговорюють його заяви. Значить з точки зору піар-комунікацій і медійних комунікацій дії Трампа — правильні", — резюмує Віктор Савінов.

"Виборча кампанія фактично не закінчилася"

Магістр державного управління, політолог, соціолог Володимир Воля вважає, що Трамп не втратив надій знову стати президентом. Але поки, підкреслює експерт, триває підготовка до проміжних виборів у Сенат, які мають відбутися восени 2022 року.

"Такі вибори проходять кожні два роки. Під час них переобирається третина сенаторів. І результати цих виборів стануть певним зрізом щодо того, наскільки може бути успішним реванш Трампа (зокрема) і республіканців (загалом) на наступних президентських виборах", — зазначає політолог .

При цьому він не виключає, що реванш Трампа може бути випробуванням і для самої Республіканської партії (РП).

"Трамп позиціонує себе як людину, яка більш популярна, ніж Республіканська партія. У своєму виступі на з'їзді в Північній Кароліні він підкреслював, що стільки народу зібралося саме тому, що він тут. Акцентував увагу на своїй визначній ролі, своїй популярності як важливому чиннику РП . Чи погодиться з ним інше, не трампівське крило РП, — питання. І сенатські вибори будуть важливим маркером, щоб розуміти, як будуть будуватися подальші відносини Трампа і РП на період перед президентськими виборами", — пояснює Володимир Воля.

Експерт також вважає, що заяви Трампа про те, що Байден може не зустрітися з Кім Чен Ином (з яким сам він, будучи президентом, зустрічався тричі), а також його випади на адресу нової американської адміністрації за м'яку позицію по "Північному потоку-2" можна розцінювати як елемент боротьби у період між президентськими виборами.

"Всі роки президентства Трампа демократи й інші його опоненти постійно наносили по ньому критичні удари, робили жорсткі заяви. Те ж саме чекає і Байдена. Виборча кампанія фактично не закінчилася, як і спекотна політична боротьба", — резюмує Володимир Воля.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому Дональд Трамп піддав досить жорсткій критиці адміністрацію Байдена з приводу ситуації з конфліктом в Ізраїлі. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому 45-му президенту США по другому колу заборонили офіційний доступ до деяких соціальних мереж



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини