Головна Новини Світ США Російські олігархи стануть біднішими: яке рішення Україна чекає від США
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські олігархи стануть біднішими: яке рішення Україна чекає від США

Денис Шмигаль повідомив, що Україна очікує закон США про арешт активів російських олігархів

30 листопада 2023, 12:35 comments2768
Поділіться публікацією:

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль сподівається на швидке ухвалення законопроєкту про арешт активів на користь відновлення нашої держави, який нещодавно зареєстрували у Конгресі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це глава уряду повідомив у своєму Telegram.

Російські олігархи стануть біднішими: яке рішення Україна чекає від США

Конгрес США. Фото з відкритих джерел

"До американського Конгресу внесено законопроєкт про арешт активів на користь відновлення України (The Asset Seizure for Ukraine Reconstruction Act). Серед його співавторів як демократи, так і республіканці", — зазначив Шмигаль.

За його словами, законопроєкт дозволить Мін'юсту США швидше конфіскувати активи підсанкційних російських олігархів. Доходи від цих активів передаватимуть стійкість та відновлення України.

Прем'єр додав, що сподівається на якнайшвидше ухвалення цієї ініціативи.

"Працюємо над тим, щоб усі заморожені на Заході російські гроші, зокрема, суверенні активи, були конфісковані на користь України", — підсумував Денис Шмигаль.

Читайте також на порталі "Коментарі" – майже половина громадян США вважає, що країна витрачає надто багато на допомогу Україні. Про це свідчать результати опитування Центру Associated Press-NORC.

Також видання "Коментарі" повідомляло – глава Білого дому Джо Байден знову фактично зрівняв терористів із ХАМАС та російський режим у статті Washington Post під назвою "США не відступлять перед викликом Путіна та ХАМАС". В американському парламенті вже "збоять" законопроекти щодо підтримки України. Про що говорять заяви та дії американських політиків останнім часом? У бік збільшення чи зменшення хитнеться підтримка України з боку США? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини