Головна Новини Світ США Соціальна мережа Дональда Трампа: чого очікувати від планів ексочільника США
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна мережа Дональда Трампа: чого очікувати від планів ексочільника США

Трампу важливо просто бути присутнім в інформаційному полі, підкидати приводи для обговорення, що він і робить

29 березня 2021, 12:53
Поділіться публікацією:

Колишній президент США Дональд Трамп має намір запустити свою соцмережу. Вона нібито стане резонансною подією на ринку і повністю "змінить правила гри". Портал "Коментарі" попросив експертів прокоментувати плани ексголови США, а також розповісти, чи "вдариться" Трамп у бізнес або залишиться в політиці.

Соціальна мережа Дональда Трампа: чого очікувати від планів ексочільника США

Колаж: Д. Романюк / Comments.ua

"Трамп був вигідний тим платформам і мережам, які він використовував"

Керівник Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум", політичний експерт Валерій Димов зазначає, що кількість послідовників у Трампа досить велика, щоб намагатися якщо не конвертувати це у свою політичну підтримку, то капіталізувати як бізнес (а Трамп насамперед бізнесмен), створивши платформу в соцмережі.

"Модель така може існувати, але я сумніваюся в її дієздатності, — продовжує експерт. — Трамп був вигідний тим платформам і мережам, які він використовував. Його твіти привертали увагу сотень тисяч людей, активно підхоплювалися ЗМІ. Але його заблокували, коли він почав закликати до насильства, поширював фейки. І якщо його "особиста" соцмережа буде переходити подібні "червоні" лінії, її також зможуть заблокувати — провайдери або через суд. Трамп, мабуть, це розуміє. А тому поки бачимо лише анонси, причому з вуст його радника Джейсона Міллера про те, що така платформа може з'явитися. Тут важливо просто показати, що Трамп — "в обоймі", сповнений сил і рішучості, у тому числі йти на президентські вибори-2024. Це можна порівняти з чутками, що він нібито буде створювати свою партію на противагу колегам-республіканцям, які його не підтримують. Трампу важливо просто бути присутнім в інформаційному полі, підкидати приводи для обговорення, шо він і робить".

Валерій Димов вважає, що в політичному житті Трамп, швидше за все, залишиться, а тому йому потрібно підтримувати в тонусі своїх послідовників.

"А ось чи буде Трамп знову балотуватися в президенти, залежить від низки обставин, які побачимо тільки ближче до виборів. Від ситуації всередині республіканської партії, від ситуації в США (як мине корона-криза за Байдена, що буде з економікою, чи вдасться подолати внутрішні розколи в суспільстві). До речі, Байден теж заявив, що буде знову балотуватися, — зазначає експерт. — А йому, нагадаю, 78 років, тоді як Трампу — 74 ... Подібні заяви звучать, щоб не стати "кульгавою качкою". Щоб прихильники не орієнтувалися на когось іншого. Але, ще раз зазначу, ситуація з кандидатами стане зрозумілою ближче до виборів, після праймеріз".

"Ідея створити приватну соціальну мережу в глобальній мережі має право на реалізацію"

Колишній президент США Дональд Трамп, маючи величезні амбіції й образи, буде намагатися нарощувати вплив на власний електорат і не тільки. Так що ідея створити приватну соціальну мережу в глобальній мережі має право на реалізацію. Так вважає головний редактор інформагентства "УкрПрес-Інфо", політексперт Олексій Воронцов.

"Варто зазначити, що основний наратив стратегії й тактики Трампа стикається з брилою внутрішніх суперечностей. Йдеться про те, що посилюються позиції Джозефа Байдена на зовнішньому і внутрішньому політичному сегменті, тим самим послаблюючи позиції республіканців загалом і Трампа зокрема. І навряд чи у Трампа є шанс зайти на новий політичний виток. Штати відкинули його стратегію руйнування, вони виходять на етап об'єднання і нового якісного розвитку. І ніяка соцмережа тут Трампу не допоможе", — зазначає Олексій Воронцов.

На його думку, Америка Трампа відпустила і пробачила, вона чекає "нових героїв".

"Нові герої"- це ті, хто відреагує адекватно на всі виклики як на внутрішній, так і на геополітичній арені. Той же Китай має намір перекроїти геополітичну карту на свою користь. Пандемія коронавірусу не відступає. Розкол в американському суспільстві не подоланий. Байдену доведеться тримати жорсткий удар із багатьох сторін. Я думаю, йому не звикати, він витримає, досвід ... А Трампу залишається тільки спостерігати за тим, що відбувається, збоку і, можливо, пописувати щось у соцмережах, включаючи приватну", — резюмує експерт.

Раніше портал "Коментарі" писав, що спеціалісти розповіли про можливий другий президентський термін Трампа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення


Новини