Головна Новини Світ США США перейшли до активних дій: «нагинатимуть» РФ і Україну на домовленості
commentss НОВИНИ Всі новини

США перейшли до активних дій: «нагинатимуть» РФ і Україну на домовленості

Сполучені Штати активізувалися і готуються до президентських виборів дотиснути Росію із приводу домовленостей, вважає член Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексій Панич

13 червня 2024, 12:02 comments5750
Поділіться публікацією:

За словами члена Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу Олексія Панича, якщо скласти таймінг надання Україні F-16, з якими тягнули так, щоби перші були цього літа, не раніше і не пізніше, з часом нових американських санкцій в частині п/з (з вересня), то випливають певні висновки.

США перейшли до активних дій: «нагинатимуть» РФ і Україну на домовленості

Джо Байден

"Складається враження, що Росію хочуть, з Путіним чи без, дотиснути до якоїсь домовленості про завершення війни якраз під вибори в США, щоби Байден мав цей козир. Мовляв, домовляйтеся зараз, бо далі, як бачите, все буде різко гірше. І так розрулити питання без ризику великої бучі типу WWIII. Якщо так, то і Україну, звісно, нагнуть під це також",
- заявив Панич.

За його словами, Україну чекає "дуже цікава осінь".

"Велика гра поволі наближається до кульмінації",
— додав експерт.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Мінфін США 12 червня таки ввів проти Росії "пекельні санкції". Наприклад, після накладення американських санкцій Московська біржа оголосила про припинення торгів доларом і євро з 13 червня та зупинку всіх торгів інструментами з розрахунками в доларах і євро.

Однією з перших на нові санкції проти Росії відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка пригрозила відповіддю для США. За її словами, РФ як завжди в подібних випадках не залишить без відповіді агресивні дії США, проте не вказала, яка саме буде відповідь Москви. Також нові обмеження прокоментував російський посол в США Анатолій Антонов, який як і Захарова без конкретики анонсував відповідь на дії Сполучених Штатів.

У свою чергу Дмитро Медведєв заявив, що США та їх союзники введенням нових санкцій проти Росії оголосили "війну без правил" тому Кремль рішуче відповість Заходу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини