Головна Новини Світ США США пропонує Японії розмістити свої ракети для захисту від Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

США пропонує Японії розмістити свої ракети для захисту від Китаю

Сполучені Штати запропонували Японії ракети середньої дальності для її захисту та можливої агресії Китаю на острів Тайвань.

5 лютого 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США звернулись до Японії з пропозицією надати ракети середньої дальності Японії, які будуть розміщенні вздовж Східного та Південнокитайського морів, для захисту від можливої агресії Китаю. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

США пропонує Японії розмістити свої ракети для захисту від Китаю

США пропонує ракети для Японії. Фото з відкритих джерел

Японія та США прагнуть зміцнити острівну країну, яка знаходиться поблизу Тайваню. Саме на Тайвань постійно зазіхає Китай і стверджує, що це його територія і нещодавно відправив кораблі та літаки, які порушили повітряний простір острівної країни.

Через можливу китайську агресію в Токіо почали серйозну дискусію про можливість розмістити в країні американські ракети середньої дальності. Також США може надати Японії гіперзвукову зброю великої дальності та "Томагавк".

Як стверджує інформаційна агенція Reuters з посиланням на японське видання Sankei, імовірно американські ракетні комплекси будуть розміщенні на південному острові Кюсю, який знаходиться найближче до демократичного Тайваню.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію китайської влади на звинувачення США в шпигунстві. Американці збили повітряну кулю у своєму повітряному просторі, яку вважали шпигунським приладом китайських спецслужб, проте Пекін відкидає такі звинувачення та запевняє, що це був метеорологічний зонд для наукових досліджень.

Також "Коментарі" писали про те, що дзвінок новообраного президента Чехії розлютив владу у Китаї, адже політик зателефонував лідерці демократичного уряду Тайваню, попри те, що більшість світових лідерів намагається уникати офіційних контактів з острівною країною.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василь

6 лютого 2023, 00:09

А Україні слабо надати такі ракети? Страшно? а коли віддавали ядерні ракети рашистам не страшно було що вони ними будуть погрожувати всьому світові? Тоді у когось були мозги? мабуть ні.


Новини