Головна Новини Світ Росія Кремль відреагував на зустріч представників США та Китаю
commentss НОВИНИ Всі новини

Кремль відреагував на зустріч представників США та Китаю

Москва повідомила, як вплине на Росію зустріч держсекретаря США Ентоні Блінкена з китайським лідером Сі Цзіньпіном.

20 червня 2023, 16:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Кремлі заявили, що зустріч між представником США Ентоні Блінкеном та лідером Китаю Сі Цзіньпіном не стануть на заваді зв'язкам між Москвою та Пекіном. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання CNN.

Кремль відреагував на зустріч представників США та Китаю

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков відреагував на зустріч представників США та Китаю. Він заявив, що обидві країни мають розвиватись у передбачуваних умовах, а Сполучені Штати повинні поважати право Пекіна самостійно вирішувати, як себе вести з іншими країнами.

Попри це, у Москві вважають, що покращення відносин між США та Китаєм не зашкодять Росії.

"Рівень стратегічного партнерства з Китаєм дозволяє бути впевненим, що побудова таких відносин з іншими країнами ніколи не буде спрямована проти нашої країни", — заявив Пєсков.

Нагадаємо, що держсекретар США Ентоні Блінкен відвідав Китай на вихідних, щоб спробувати покращити дипломатичні відносини між країнами, які в останні роки загострились. Зокрема і через різні погляди держав на війну в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що держсекретар США Ентоні Блінкен заявив про отримання обіцянки від лідера Китаю щодо війни в Україні. За його словами Сі Цзіньпін не буде надавати зброю для Росії. Цікаво, що розслідування Foreign Policy стверджує про ймовірність того, що Китай міг знати про початок вторгнення Росії в Україну задовго до війни.

Також "Коментарі" писали про неочікуваний крок Китаю для Росії. Пекін ввів обмеження для російських громадян. Один з найбільших світових банків відмовився робити грошові транзакції у доларах, юанях та ще кількох валютах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини