Головна Новини Світ США США вплинули на план наземної операції Ізраїлю у Секторі Газа: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

США вплинули на план наземної операції Ізраїлю у Секторі Газа: подробиці

За інформацією Bloomberg, роль США у війні Ізраїлю проти руху ХАМАС "глибша та інтенсивніша, ніж будь-який вплив Вашингтона в минулому"

20 жовтня 2023, 10:58
Поділіться публікацією:

Вашингтон вплинув на формування плану Ізраїлю щодо проведення наземної операції в Секторі Газа. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

США вплинули на план наземної операції Ізраїлю у Секторі Газа: подробиці

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

За інформацією ЗМІ, у перші дні після нападу бойовиків ХАМАС ізраїльські військові були готові завдати "скоординованих ударів з повітря, моря та землі" для знищення бойовиків у Секторі Газа. Але вже через кілька днів в армії Ізраїлю почали робити інші заяви, що наземний наступ може відрізнятися від очікувань: початися пізніше і довше.

Троє неназваних високопосадовців ізраїльських чиновників повідомили Bloomberg, що роль США у війні Ізраїлю проти руху ХАМАС "глибша і інтенсивніша, ніж будь-який вплив Вашингтона в минулому". При цьому наголошується, що Білий дім підтримує ізраїльський уряд у намірі знищити бойовиків ХАМАС, а це можливо лише за наземного вторгнення.

Читайте також на порталі "Коментарі" — майже два тижні триває ескалація на Близькому Сході. На Заході, схоже, зрозуміли, що РФ намагається отримати максимальну вигоду з війни між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС. Навіть стриманого канцлера ФРН Олафа Шольца обурюють цинічні зауваження російського диктатора Володимира Путіна щодо ізраїльсько-хамаського протистояння. Ну, а рішення Ради безпеки ООН про припинення вогню між Ізраїлем та Газою було заблоковано США. Експерти розповіли виданню "Коментарі", про що говорить зараз ситуація на Близькому Сході – і як події можуть розвиватися далі.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чи справді ситуація на Близькому Сході зайшла в глухий кут – як це позначиться в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

20 жовтня 2023, 10:28

Грозний-Гроза-Газа. Фашизм однаковий. Палестинський героїчний народ, який бореться з окупантами, стикається з такою ж тактикою терористів як і українці. Спершу терористи завдають ударів по скупченню мирного населення: театр у Маріуполі, Гроза, ... . Це робиться щоб деморалізувати пригничити спротив. Далі йде наступ схожий на бійню. Перебивши населення ізраїльські головорізи займуться мародерством. Україну і під час війни саме юдейська влада розкрадає найбільше.


Новини