Головна Новини Світ США США завершили випробовування гіперзвукової ракети. Раніше таку зброю мала лише Росія
commentss НОВИНИ Всі новини

США завершили випробовування гіперзвукової ракети. Раніше таку зброю мала лише Росія

Американські військово-повітряні сили вдало випробували гіперзвукову ракету, яку планують поставити на озброєння у 2023 році.

14 грудня 2022, 14:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

ВПС США оголосили, що успішно провели випробовування гіперзвукової ракети, що була створена спільно з компанією Lockheed Martin, яка виготовляє серед іншого авіаційну техніку та артилерійські ракетні комплекси HIMARS. Пентагон нарешті наздогнав Росію, яка має таку зброю вже кілька років. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter компанії.

США завершили випробовування гіперзвукової ракети. Раніше таку зброю мала лише Росія

Гіперзвукова ракета AGM-183A. Фото з відкритих джерел

Через кілька років проєктування США вдалось створити та успішно випробувати гіперзвукову ракету AGM-183A. За даними Пентагону гіперзвукова боєголовка вдало відокремилась від ракети та досягла швидкості у понад 5 Махів (6125 км/год), після чого успішно влучила в навчальну ціль.

Lockheed Martin планували укласти контракти по будівництву гіперзвукових ракет у 2023 році, і через успішні випробовування, ймовірно, ця дата буде дотримана. США найближчим часом може прийняти на озброєння нові ракети.

Гіперзвукової ракети, що можуть розвивати швидкість понад 5 Махів стають одними з найперспективніших напрямків військових технологій в останні роки. Наразі лідером в таких розробках є Росія, яка має подібний арсенал ракет вже кілька років. США працюють над розробкою нових ракет і все більше інвестують в цей напрямок. Ймовірно, Китай також буде розробляти свої гіперзвукові ракети.

Гіперзвукові ракети, швидкість яких у 20 разів більша за швидкість звуку в повітрі в поєднанні з додатковими системами захисту практично неможливо збити звичайними системами ППО. Також ці ракети можуть нести ядерні боєголовки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в США презентували нову зброю, яку майже неможливо виявити.

Також "Коментарі" писали про одну з найбільших таємниць Нью-Йорка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини