Головна Новини Світ США Стало відомо, про що США попередили Китай перед візитом Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, про що США попередили Китай перед візитом Путіна

США порекомендували Китаю припинити підтримувати Росію напередодні візиту Путіна

15 травня 2024, 11:47
Поділіться публікацією:

Китай має припинити підтримувати Росію у війні проти України. Жодна країна не має давати російському диктатору Володимиру Путіну платформу для просування агресії проти України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив заступник спікера Держдепартаменту США Ведант Пател.

Стало відомо, про що США попередили Китай перед візитом Путіна

США та Китай. Фото: із відкритих джерел

Представник Держдепу прокоментував майбутній візит Путіна до Китаю. Пател зазначив, що війна Росії проти України є найбільшою загрозою для європейської безпеки. Тому Пекін не може підживлювати її, якщо хоче мати добрі стосунки з Європою та іншими країнами.

"Важливість цього є не лише позицією США, але також була чітко повідомлена нашими партнерами у G7, нашим партнерам у НАТО та з ЄС. Якщо КНР припинить свою підтримку Росії, їй буде важко підтримувати свої військові зусилля проти України, і жодна країна не повинна надавати Путіну платформу для просування його агресивної війни проти України", — сказав Пател.

Спікер підкреслив, що світ не може повернутися до звичного життя і заплющити очі на порушення міжнародного права, вчинені Росією.

Варто зазначити, що російський диктатор Володимир Путін має намір здійснити візит до Китаю 16-17 травня. За даними російських пропагандистів, диктатор відвідає Пекін та Харбін, зустрінеться з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Це має бути перший візит Путіна після його так званої інавгурації.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за допомогу РФ у війні Китаю доведеться поплатитися: США запровадили нові санкції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому Китаю важливо налагодити відносини із Заходом: про що говорять заяви Сі про війну в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини