Головна Новини Світ США Тимчасовий бюджет без допомоги Україні: Байден ухвалив рішення
commentss НОВИНИ Всі новини

Тимчасовий бюджет без допомоги Україні: Байден ухвалив рішення

Президент США Джо Байден підписав тимчасовий бюджет без допомоги Україні, щоб уникнути шатдауну

17 листопада 2023, 10:30 comments3347
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден підписав законопроєкт про короткострокове держфінансування, щоб уникнути припинення роботи уряду, який не містить фінансування підтримки ні України, ні Ізраїлю. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляє Білий дім.

Тимчасовий бюджет без допомоги Україні: Байден ухвалив рішення

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Сенат США остаточно дав свою згоду, затвердивши законопроєкт, де не закладено допомоги Україні та Ізраїлю. Проект продовжить фінансування роботи уряду до середини січня-початку лютого.

Підписавши цей законопроєкт, Джо Байден фактично переніс боротьбу з республіканцями в Конгресі США за федеральний бюджет у новий рік. Законопроєкт про витрати не включає прохання Білого дому майже на 106 мільярдів доларів, які й мали бути спрямовані на допомогу Ізраїлю та Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" – із чим пов'язана подальша допомога Заходу: заручником чого стала Україна.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Палата представників (нижня палата парламенту США) продовжила тимчасове фінансування уряду, щоб уникнути зупинки його роботи (шатдауну). У законопроєкті, який тепер вирушає до верхньої палати (Сенат), як і хотіли республіканці, немає коштів ні Україні, ні Ізраїлю. Тим часом у Держдепі попередили, що вичерпано практично всі виділені раніше кошти на підтримку України. Тим часом екс-командувач армією США в Європі Бен Ходжес закликає адміністрацію Байдена кардинально змінювати свою політику щодо надання допомоги Україні, почавши, нарешті, давати стільки, щоби ми не просто продовжували боротьбу, а й отримали можливість перемогти. Про що говорять ці заяви? Чого чекати на Україну? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини